Business & Finance Δευτέρα 24/04/2023, 18:23
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Disney ξεκινά τον δεύτερο και μεγαλύτερο γύρο απολύσεων

Η Disney ξεκινά τον δεύτερο και μεγαλύτερο γύρο απολύσεων

Το δεύτερο, μεγαλύτερο κύμα απολύσεων ξεκίνησε η Disney τη Δευτέρα (24/4), ανεβάζοντας τις συνολικές περικοπές θέσεων εργασίας στις 4.000, όταν ολοκληρωθεί ο γύρος.

Νωρίτερα φέτος, η Disney είπε ότι θα περικόψει 7.000 θέσεις εργασίας από το εργατικό δυναμικό της, ως μέρος μιας ευρύτερης αναδιοργάνωσης της εταιρείας που θα μειώσει το κόστος της κατά 5,5 δισ. δολάρια. 

Να σημειωθεί ότι η κατάργηση 7.000 θέσεων εργασίας από το εργατικό δυναμικό της ισοδυναμεί με περίπου το 3% των περίπου 220.000 ατόμων που απασχολούσε η Disney από την 1η Οκτωβρίου, εκ των οποίων 166.000 εργάζονται στις ΗΠΑ και 54.000 διεθνώς.

Η Disney ενημέρωσε τους υπαλλήλους για ένα πρώτο κύμα απολύσεων στις 27 Μαρτίου, το οποίο σημείωσε περικοπές στη μονάδα στρατηγικών μετατροπών και στο γραφείο της στο Πεκίνο, όπως μεταδίδει το CNBC.

Ο δεύτερος γύρος, ο οποίος θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, θα επηρεάσει διάφορα τμήματα σε όλη την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων των Disney Entertainment και ESPN, καθώς και θεματικών πάρκων, εμπειριών και προϊόντων της Disney. Οι θέσεις εργασίας που επηρεάζονται θα εκτείνονται κατά μήκος των ΗΠΑ.  

Η Disney είπε ότι αναμένει να ξεκινήσει το τρίτο κύμα απολύσεων πριν από τις αρχές του καλοκαιριού προκειμένου να φτάσει τον στόχο των 7.000. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Δεν έχουν τελειωμό οι απολύσεις της Meta 

Απολύει 3.000 εργαζομένους της στις ΗΠΑ η EY

Google: Πέτυχε τους στόχους διαφορετικότητας στην ηγεσία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News