Business & Finance Τετάρτη 19/04/2023, 17:20
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν έχουν τελειωμό οι απολύσεις της Meta 

Δεν έχουν τελειωμό οι απολύσεις της Meta 

Από σήμερα (19/4) ξεκινά την περαιτέρω περικοπή των θέσεων εργασίας κατά μήκος ολόκληρης της εταιρείας, η Meta Platforms Inc., καθώς αναδιαρθρώνει τις ομάδες και εργάζεται προς τον στόχο του ιδρυτή Mark Zuckerberg για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, φέτος.

Η μητρική εταιρεία του Facebook είπε στους διευθυντές ότι θα πρέπει να προετοιμαστούν για ανακοινώσεις περικοπών θέσεων εργασίας, σύμφωνα με ένα υπόμνημα που είδε το Bloomberg. Το υπόμνημα αναφέρει ότι το Facebook, το WhatsApp, το Instagram και τα Reality Labs – τα οποία φιλοξενούν τις προσπάθειες εικονικής πραγματικότητας της εταιρείας και το υλικό Quest – θα επηρεαστούν. Η κίνηση είναι μέρος μιας ώθησης μείωσης του κόστους που θα εξαλείψει τελικά 10.000 θέσεις στην εταιρεία, όπως ανακοίνωσε ο Zuckerberg τον Μάρτιο. Ένας επιπλέον γύρος περικοπών πρόκειται να ακολουθήσει τον Μάιο.

Συν 10.000 απολύσεις, στις ήδη 11.000 

Να σημειωθεί ότι η Meta, όπως μεταδίδει το Bloomberg, έχει ήδη περικόψει περίπου το 13% του εργατικού δυναμικού της, ή γύρω στις 11.000 θέσεις εργασίας, τον Νοέμβριο. Επίσης, επέκτεινε το πάγωμα των προσλήψεων καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου. 

Το υπόμνημα που δημοσιοποιήθηκε στους διευθυντές αναφέρει ότι οι ομάδες θα αναδιοργανωθούν και ορισμένοι εναπομείναντες υπάλληλοι θα επανατοποθετηθούν για να εργαστούν υπό νέους διευθυντές. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Απολύει 3.000 εργαζομένους της στις ΗΠΑ η EY

Ο CEO της Amazon καθησυχάζει τους μετόχους ότι μπορεί να ελέγξει τα κόστη

Τεχνολογικές εταιρείες: Γιατί δεν μπορούν να κάνουν μαζικές απολύσεις στην Ευρώπη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News