Business & Finance Δευτέρα 24/04/2023, 11:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ifo: Βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος τον Απρίλιο στη Γερμανία

Ifo: Βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος τον Απρίλιο στη Γερμανία

Βελτιώθηκε ελαφρώς το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία, καθώς ενισχύθηκε στις 93,6 μονάδες τον Απρίλιο έναντι 93,2 μονάδων τον Μάρτιο, σύμφωνα με σχετική μέτρηση του οικονομικού ινστιτούτου ifo.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι το αποτέλεσμα ήταν ελαφρώς χαμηλότερο από τις προσδοκίες για 93 μονάδες.

«Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτή την οικονομία, η οποία ούτε καταρρέεει ούτε αναπτύσσεται δυναμικα», δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg ο πρόεδρος του ifo Clemens Fuest. «Είναι μια στάσιμη οικονομία και το ερώτημα είναι τι θα μπορούσε να βγάλει την οικονομία από τη στασιμότητα. Κάτι που θα μπορούσε να το κάνει θα ήταν η περαιτέρω βελτίωση των εφοδιαστικών αλυσίδων και ενδεχομένως η προοπτική για διακανονισμό του πολέμου στην Ουκρανία», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Στο μεταξύ, ο δείκτης των τρεχουσών οικονομικών συνθηκών υποχώρησε στις 95 μονάδες από 95,4 μονάδες τον αμέσως προηγούμενο μήνα.

Επίσης, ο δείκτης προσδοκιών του ινστιτούτου ifo – ο οποίος και αποτυπώνει τις προβλέψεις των επιχειρήσεων για τους επόμενους έξι μήνες – εκτινάχθηκε στις 92,2 μονάδες τον Απρίλιο από 91 μονάδες, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών για 91,6 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον δείκτη προσδοκιών του ινστιτούτου ZEW, το επενδυτικό κλίμα στην οικονομία της Γερμανίας επιδεινώθηκε τον Απρίλιο λόγω της ανησυχίας για τον τραπεζικό τομέα και τον αυξημένο πληθωρισμό. Ειδικότερα, ο δείκτης μειώθηκε στο 4,1 τον Απρίλιο από 13 τον προηγούμενο μήνα έναντι πρόβλεψης για άνοδο στο 15,6 σε έρευνα του Bloomberg.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

KPMG: Πώς η Γερμανία θα γλιτώσει φέτος την ύφεση

Η Γερμανία χάνει την οικονομική της ευρωστία

Γερμανία: Απομακρύνεται το σενάριο της ύφεσης σύμφωνα με πέντε ινστιτούτα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News