Business & Finance Τετάρτη 19/04/2023, 18:27
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι managers αδυνατούν να διαχειριστούν κατάλληλα την ψυχική υγεία των υφισταμένων τους 

Οι managers αδυνατούν να διαχειριστούν κατάλληλα την ψυχική υγεία των υφισταμένων τους 

Οι απολύσεις, οι μάχες για την επιστροφή στο γραφείο και οι ανησυχίες για την αντικατάσταση θέσεων εργασίας με τεχνητή νοημοσύνη έχουν αυξήσει τα επίπεδα άγχους των εργαζομένων, εκθέτοντας μια ανησυχητική ανεπάρκεια στο χώρο εργασίας: Πολύ λίγοι διευθυντές γνωρίζουν πώς να αντιμετωπίζουν κατάλληλα τις ανησυχίες των εργαζομένων για την ψυχική υγεία.

Εννέα στους δέκα ενήλικες των ΗΠΑ πιστεύουν ότι η χώρα αντιμετωπίζει κρίση ψυχικής υγείας, σύμφωνα με το Ίδρυμα Οικογένειας Kaiser. Ενώ οι εταιρείες συνήθως δίνουν βασικές οδηγίες στους διευθυντές σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης ζητημάτων όπως το άγχος των εργαζομένων και η κατάθλιψη, λίγες τους έχουν δώσει ένα μπούσουλα, ώστε να ξέρουν τι να μην πουν. Αυτό οδηγεί σε προσπάθειες των αφεντικών περί ψυχικής υγείας στον χώρο εργασίας, χωρίς συνοχή, οι οποίες, αν και καλοπροαίρετες, μπορεί να αυξήσουν την πίεση στους εργαζόμενους, όπως λένε οι ειδικοί. Περισσότεροι από επτά στους 10 υπαλλήλους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση από το επαγγελματικό δίκτυο Fishbowl είπαν ότι δεν αισθάνονται άνετα να συζητούν τις ανάγκες και τις προκλήσεις ψυχικής υγείας τους με τους διευθυντές τους, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι δύο στους τρεις CEO δήλωσαν ότι μιλούν για την ψυχική τους υγεία στο χώρο εργασίας, σύμφωνα με έρευνα της Headspace Health πέρυσι, από μόλις ένας στους τρεις που το είπε το 2020. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το κάνουν σωστά.

Οι εταιρείες και οι ηγέτες τους προσπαθούν να βρουν τη σωστή προσέγγιση για την ψυχική υγεία στο χώρο εργασίας εδώ και χρόνια. Το 2015, ένας εταιρικός σύμβουλος ονόματι Mike Robbins έδωσε μια ομιλία στο TED με τίτλο «Bring Your Whole Self to Work», δηλώνοντας ότι το κλειδί της επιτυχίας ήταν να φέρουμε «όλοι αυτό που είμαστε» σε έναν οργανισμό, συμπεριλαμβανομένων των «φόβων, αμφιβολιών και ανασφάλειών μας». .» 

Αλλά καθώς αυτές οι προσεγγίσεις ηγεσίας της νέας εποχής έχουν κερδίσει έδαφος, οι εργαζόμενοι άρχισαν να παραπονιούνται σε ιστολόγια στο χώρο εργασίας σχετικά με τους διευθυντές που ενθαρρύνουν τους εργαζόμενους να ανοίγονται ψυχολογικά πριν από τις συνεδριάσεις. 

Η εκπαίδευση βοηθάει και είναι πιο διαδεδομένη στις μέρες μας, αλλά φτάνει μέχρι εκεί, λένε οι ειδικοί. Η καλύτερη λύση για έναν απλό άνθρωπο που αντιμετωπίζει προβλήματα συναδέλφων, είναι να τον ακούσει και να τον καθοδηγήσει έτσι, ώστε να πάει στην κατάλληλη πηγή βοήθειας. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Τεχνολογικές εταιρείες: Γιατί δεν μπορούν να κάνουν μαζικές απολύσεις στην Ευρώπη

ΗΠΑ: Λιγότεροι από τους μισούς εργαζόμενους παίρνουν όλη τους την άδεια 

Απεριόριστες άδειες στη δουλειά: Όχι, δεν είναι τόσο καλό όσο ακούγεται

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News