Business & Finance Κυριακή 9/04/2023, 11:55
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Mark Cuban: Αυτός είναι ο λόγος που λίγοι είναι επιτυχημένοι επιχειρηματίες 

Mark Cuban: Αυτός είναι ο λόγος που λίγοι είναι επιτυχημένοι επιχειρηματίες 

Πριν γίνει δισεκατομμυριούχος, ο Mark Cuban ζούσε σε ένα διαμέρισμα μαζί με άλλα πέντε άτομα και κοιμόταν στο πάτωμα. 

Μπορεί αυτές οι συνθήκες να φαίνονται αρκετά ζοφερές, αλλά είναι ακριβώς αυτό που ώθησε τον Cuban να δώσει όλο του το είναι στην επιχειρηματικότητα.

«Όταν είσαι με την πλάτη στον τοίχο, κοιμάσαι στο πάτωμα και οι φίλοι σου πατούν από πάνω σου για να πάνε στη δουλειά τους και ξεκινάς μια εταιρεία, συνειδητοποιείς, πως μπορείς να πας μόνο προς μία κατεύθυνση», δήλωσε.

Ο ίδιος πιστεύει ότι κάθε άνθρωπος σε αυτό τον πλανήτη είχε κάποτε μία εξαιρετική ιδέα. Όμως κάποιοι παρατούν τη δουλειά τους για να γίνουν επιχειρηματίες και να κυνηγήσουν την ιδέα τους, αλλά άλλοι προτιμούν την ασφάλεια. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι συμβουλεύονται τους φίλους τους και ερευνούν την ιδέα τους στο Google, αλλά τελικά δεν την ακολουθούν ποτέ, υποστήριξε ο Cuban, όπως μεταδίδει το CNBC. Ο μεγαλύτερος λόγος που δεν το κάνουν, είναι ο φόβος τους να θυσιάσουν έναν κανονικό μισθό για το άγνωστο, πρόσθεσε.

Στην περίπτωση του Cuban, το παιδικό του ταλέντο στην ικανότητα πωλήσεων, τον έπεισε ότι θα μπορούσε να χαράξει με επιτυχία το δικό του μονοπάτι ως ενήλικας. Πούλησε σακούλες σκουπιδιών από πόρτα σε πόρτα ως προέφηβος και γραμματόσημα και νομίσματα ως έφηβος.

Στο κολλέγιο, ο Cuban και μερικοί φίλοι του, προωθούσαν πάρτι σε ένα μπαρ και τα πήγαιναν τόσο καλά, που όταν αυτό έκλεισε, ο δισεκατομμυριούχος -πλέον-, αγόρασε το κτίριο και το μετέτρεψε σε ένα δημοφιλές στέκι.

«Αυτή είναι η δύναμη του να είσαι επιχειρηματίας», είπε. «Και όλοι την έχουμε, αλλά το να κάνουμε αυτό το πρώτο βήμα και να βρούμε τα πράγματα στα οποία είμαστε καλοί αποτελεί πρόκληση».

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Τα επενδυτικά μαθήματα του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Γιατί πρέπει να ψάχνετε συνέχεια για δουλειά – Ακόμη κι αν είστε ευχαριστημένοι τώρα

Το ένα πράγμα που δεν πρέπει να βάλετε στο βιογραφικό σας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News