Business & Finance Δευτέρα 3/04/2023, 17:13
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα επενδυτικά μαθήματα του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Τα επενδυτικά μαθήματα του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο Greek Freak έφτασε στις ΗΠΑ πριν από μια δεκαετία σε ηλικία 18 ετών και πήγε στην τράπεζα για να ανοίξει λογαριασμό, όπως είπε στο Bloomberg.

«Δεν είχα χρήματα μεγαλώνοντας, οπότε τους ρώτησα: Είναι τα χρήματά μου ασφαλή;» θυμάται. Αφού έμαθε για το ανώτατο όριο ασφάλισης των 250.000 δολαρίων, ο Αντετοκούνμπο άνοιξε αμέσως λογαριασμούς σε μισή ντουζίνα τράπεζες. 

Ο Marc Lasry, ο δισεκατομμυριούχος συνιδιοκτήτης της ομάδας του Αντετοκούνμπο, των Milwaukee Bucks, μοιράστηκε την αντίδρασή του όταν έμαθε για τους πολυάριθμους τραπεζικούς λογαριασμούς του Αντετοκούνμπο στο Bloomberg Wealth Summit πέρυσι.

«Του είπα, Γιάννη, δεν μπορείς να έχεις λογαριασμούς σε 50 διαφορετικές τράπεζες», είπε ο Lasry. «Άσε με να σου πω κάτι, εάν η JPMorgan υποχωρήσει, το ίδιο θα κάνουν και οι πιο μικρές τράπεζες. Πρέπει να αγοράσεις ομόλογα των ΗΠΑ». 

Τα τελευταία χρόνια, ο Αντετοκούνμπο έχει ενεργήσει σύμφωνα με τις συμβουλές του Lasry και άλλων έμπιστων συμβούλων. «Υπάρχουν πιο έξυπνοι τρόποι για να κρατήσετε τα χρήματά σας ασφαλή», είπε ο μπασκετμπολίστας στο Bloomberg, προσθέτοντας ότι έχει επεκτείνει στρατηγικά το χαρτοφυλάκιό του από την εποχή της πανδημίας.

Ο Αντετοκούνμπο έχει αρκετά χρήματα, τόσο για να είναι προστατευμένος, όσο και για να τα αναπτύξει περαιτέρω. ‘Εβγαλε περίπου 81 εκατ. δολάρια εντός και εκτός παρκέ πέρυσι, σύμφωνα με το Forbes. Το περιοδικό τον κατέταξε στη 10η θέση στη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στον κόσμο, μετά από αθλητές όπως ο Lionel Messi (130 εκατ. δολάρια), ο LeBron James (121 εκατ. δολάρια) και ο Tom Brady (84 εκατ. δολάρια).

Ο Έλληνας, συνεργάστηκε πρόσφατα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Calamos, John Koudounis, σε ένα επενδυτικό ταμείο που επενδύει με βάση περιβαλλοντικά, κοινωνικά κριτήρια και κριτήρια διακυβέρνησης (ESG).

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Μέτοχοι σε ομάδα ποδοσφαίρου τα αδέρφια Αντετοκούνμπο

«Γιάννης Αντετοκούνμπο – Γράφοντας Ιστορία»: Ενα βιβλίο για τη ζωή του

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το 24ωρο του υπερήρωα

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News