Business & Finance Δευτέρα 30/01/2023, 10:08
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Εσύ είσαι το αφεντικό»: Τα μαθήματα μάνατζμεντ του Jeff Bezos στη σύντροφό του

«Εσύ είσαι το αφεντικό»: Τα μαθήματα μάνατζμεντ του Jeff Bezos στη σύντροφό του

Πώς είναι να ζεις με έναν από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες του κόσμου; Η Lauren Sanchez, πρώην τηλεπαρουσιάστρια και σύντροφος του Jeff Bezos, λέει πως είναι σαν να κάνεις ένα «master class» στις business σε καθημερινή βάση.

Όπως αποκάλυψε η Sanchez στη Wall Street Journal,  στην πρώτη της προσωπική συνέντευξη από τότε που αποκαλύφθηκε ότι βρίσκεται σε σχέση με τον ιδρυτή της Amazon, ο δισεκατομμυριούχος της δίνει συμβουλές για τα πάντα: Από το μάνατζμεντ έως τον προγραμματισμό των meetings.

Η Sanchez ήταν παρουσιάστρια ειδήσεων, ενώ ίδρυσε την πρώτη εταιρεία παραγωγής εναέριων ταινιών που ανήκει σε γυναίκες, την Black Ops Aviation. Εχει επίσης άδεια πιλότου και έχει εμπλακεί στις φιλανθρωπικές προσπάθειες του Bezos.

Σύμφωνα με την Sanchez, η καλύτερη συμβουλή για τις business που της έδωσε ο Bezos ήταν να αποφεύγει να μιλάει πολύ νωρίς στις συναντήσεις.

«Κάνω πολλές συναντήσεις και μιλούσα πρώτη σε κάθε meeting. Εκείνος μου είπε: ‘Όχι, όχι, όχι. Εσύ είσαι το αφεντικό. Μιλάς τελευταία. Αφήνεις τους άλλους να μιλήσουν για να μην παρασυρθούν από τη γνώμη σου’», εξήγησε.

Οι επιχειρηματικές συμβουλές του Bezos βρίσκουν σύμφωνους τους ειδικούς. Η Ayelet Fishbach, καθηγήτρια μάνατζμεντ στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, είχε πει στο Business Insider ότι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσει ένας διευθυντής έναν «ψυχολογικά ασφαλή», και επομένως επιτυχημένο χώρο εργασίας, είναι να ακούει τις απόψεις όλων πριν εκείνος να πει τη γνώμη του.  «Η καλύτερη πρακτική είναι εάν το άτομο που εκφράζει μια διαφωνία, δεν γνωρίζει ότι εκφράζει διαφωνία», εξηγεί η Fishbach.

Η Sanchez είπε επίσης ότι ο Bezos την συμβούλεψε να κρατά τις συναντήσεις της σύντομες, περιορίζοντας τη διάρκειά τους σε λιγότερο από μία ώρα, εάν είναι δυνατόν.

Η συμβουλή αυτή βρίσκει σύμφωνους μερικούς από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον επιχειρηματικό κόσμο. Το 2018, ο Elon Musk είχε πει στο προσωπικό της Tesla να απαλλαγεί από τα συχνά meetings. Και εάν μία συνάντηση πρέπει να γίνει, θα πρέπει να είναι σύντομη. «Οι υπερβολικές συναντήσεις είναι η μάστιγα των μεγάλων εταιρειών», είχε πει.

Η σχέση του Bezos με τη Sanchez είχε κυκλοφορήσει στα ταμπλόιντ το 2019. Εκείνη την εποχή, η Sanchez ήταν ακόμη παντρεμένη με τον πρώην σύζυγό της, Patrick Whitesell. Ο Bezos είχε ανακοινώσει τον χωρισμό του από την τότε σύζυγό του, MacKenzie Scott, μερικές ώρες πριν αποκαλυφθεί η είδηση του νέου δεσμού του.

Η Sanchez μίλησε για τη σχέση της με τον δισεκατομμυριούχο σε πολλά σημεία της συνέντευξης της στη WSJ.

«Είναι τόσο χαρούμενος, με εμπνέει κάθε μέρα, με κάνει καλύτερο άνθρωπο κάθε μέρα. Είναι ο πιο αγαπητός άνθρωπος που ξέρω», είπε.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Τα «νέα ξεκινήματα» του Jeff Bezos: Δώρο… γενεθλίων 500 εκατ. δολαρίων για έναν κροίσο

Jeff Bezos: O «κανόνας με τις δύο πίτσες» και τα άλλα μυστικά που τον έκαναν δισεκατομμυριούχο

Τζεφ Μπέζος: Η αλήθεια για το ελληνικό επίθετο, τον άγνωστο πατέρα του και το τσίρκο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News