Business & Finance Πέμπτη 30/03/2023, 19:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ευκαιρία των 212 δισ. δολαρίων στις online επιστροφές

Η ευκαιρία των 212 δισ. δολαρίων στις online επιστροφές

Μόνο πέρσι, οι Αμερικανοί πραγματοποίησαν online επιστροφές σε εμπορεύματα αξίας περίπου 212 δισ. δολαρίων, που περιλάμβαναν από ρούχα και ηλεκτρονικά είδη, μέχρι προϊόντα τόσο χαμηλής αξίας, που απλώς μετά οι εταιρείες τα πέταξαν στα σκουπίδια.

Οι λιανέμποροι θεωρούν εδώ και καιρό τις επιστροφές ως ένα κόστος στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Τώρα που οι εταιρείες προσπαθούν να μειώσουν τα έξοδα, καθώς η έκρηξη των αγορών της εποχής της πανδημίας τελειώνει, μια σειρά από νεοφυείς επιχειρήσεις, όπως η Loop Returns και η Two Boxes φαίνονται πολλά υποσχόμενες στο να δώσουν ένα χέρι βοηθείας στους λιανέμπορους, έτσι ώστε να κάνουν τη διαδικασία επιστροφών πιο αποτελεσματική, ακόμη και κερδοφόρα.

Μέχρι στιγμής, αυτές οι εταιρείες συνεργάζονται κυρίως με μικρότερες μάρκες, όμως οι επενδυτές, βλέποντας μια τεράστια, ως επί το πλείστον, αναξιοποίητη αγορά, πέρυσι διοχέτευσαν σχεδόν 200 εκατ. δολάρια στις startups που ασχολούνται με αυτό το ζήτημα. Πρόκειται για ένα ποσό περίπου 2,5 φορές μεγαλύτερο από το 2021, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το PitchBook, το οποίο αποτελεί μία δόση αισιοδοξίας, σε ένα κατά τα άλλα, χλιαρό περιβάλλον συγκέντρωσης κεφαλαίων, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι τα 212 δισ. δολάρια σε διαδικτυακές επιστροφές πέρυσι, ήταν διπλάσια από ό,τι ήταν το 2020 και πάνω από πέντε φορές το ποσό του 2019, σύμφωνα με την Εθνική Ομοσπονδία Λιανικής των ΗΠΑ. Οι επιστροφές είναι ιδιαίτερα συνηθισμένες σε ορισμένες κατηγορίες προϊόντων, όπως τα ρούχα. Τέτοιες εταιρείες έχουν ποσοστά απόδοσης έως και 40%, υπερδιπλάσια από το συνολικό ποσοστό του 16,5%.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Skroutz: Αύξηση 61% στις παραγγελίες – Τι ψάχνουν και τι σταμάτησαν να αγοράζουν οι Έλληνες

Η Zara ξεκινά να χρεώνει τις ηλεκτρονικές επιστροφές στην Ισπανία

Από πού ψωνίζουν οι Έλληνες; Ο χάρτης των αγορών σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News