Business & Finance Τρίτη 28/03/2023, 07:01
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Disney ξεκινά περικοπές θέσεων εργασίας με στόχο την κατάργηση 7.000 θέσεων

Η Disney ξεκινά περικοπές θέσεων εργασίας με στόχο την κατάργηση 7.000 θέσεων

Τον πρώτο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας ξεκίνησε η Disney, με τις συνολικές απολύσεις να αναμένεται να φτάσουν τις 7.000, στο πλαίσιο του σχεδίου για την εξοικονόμηση 5,5 δισ. δολαρίων που ανακοίνωσε η εταιρεία τον Φεβρουάριο.

Η πρώτη ομάδα εργαζομένων θα ενημερωθεί τις επόμενες τέσσερις ημέρες, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Bob Iger σε σχετική ανακοίνωση προς το προσωπικό. Ένας δεύτερος, μεγαλύτερος γύρος θα γίνει τον Απρίλιο, επηρεάζοντας αρκετές χιλιάδες εργαζόμενους. Οι τελευταίοι από τους εργαζόμενους που επηρεάζονται θα ειδοποιηθούν πριν από το καλοκαίρι, ανέφερε, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Οι περικοπές αναμένεται να επηρεάσουν όλα τα τμήματα της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των θεματικών πάρκων και των αθλητικών δικτύων ESPN. Η Disney απασχολούσε περίπου 220.000 άτομα σε όλο τον κόσμο την 1η Οκτωβρίου. Περίπου το 25% είναι μερικής απασχόλησης ή εποχικοί υπάλληλοι.

«Για τους υπαλλήλους μας που δεν επηρεάζονται, θέλω να αναγνωρίσω ότι αναμφίβολα θα υπάρξουν προκλήσεις, καθώς συνεχίζουμε να χτίζουμε τις δομές και τις λειτουργίες που θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε με επιτυχία», τόνισε ο Iger στην ανακοίνωση.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Γιατί το Big Tech κάνει τόσο πολλές απολύσεις: Αυτή είναι η νέα λογική του κλάδου

Nέος γύρος περικοπών στην Amazon – Απολύει 9.000 άτομα

Ο αργός και επώδυνος θάνατος του Twitter ή πώς να «κάψετε» 44 δισ. δολάρια

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News