Business & Finance Τρίτη 28/03/2023, 06:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρία σημάδια που δείχνουν ότι ίσως έχει έρθει η ώρα να παραιτηθείτε

Τρία σημάδια που δείχνουν ότι ίσως έχει έρθει η ώρα να παραιτηθείτε

Το 2009, η Amy Porterfield είχε μια άνετη δουλειά ως διευθύντρια ανάπτυξης περιεχομένου στην Anthony (Tony) Robbins Companies. Έπαιρνε το μισθό της, είχε πληρωμένες διακοπές και δικαιούταν προαγωγή αλλά κάποια στιγμή συνειδητοποίησε ότι ήθελε περισσότερα.

Η Porterfield άφησε τελικά τη δουλειά πλήρους απασχόλησης που είχε και πειραματίστηκε με διάφορες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης και δημιουργίας διαδικτυακών μαθημάτων. Το 2019, ξεκίνησε το Digital Course Academy, διδάσκοντας σε άλλους πώς να ξεκινήσουν οι ίδιοι, μια επιτυχημένη επιχείρηση διαδικτυακών μαθημάτων.

Τον Φεβρουάριο, η Porterfield δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο, «Ειδοποίηση δύο εβδομάδων: Βρείτε το κουράγιο να εγκαταλείψετε τη δουλειά σας, να κερδίσετε περισσότερα χρήματα, να εργαστείτε όπου θέλετε και να αλλάξετε τον κόσμο», το οποίο είναι ήδη best seller των New York Times. Ελπίζει ότι οι άνθρωποι που το επιλέγουν, είναι αυτοί που βρίσκονται σε ένα γραφείο αυτή τη στιγμή, κοιτάζουν τριγύρω και σκέφτονται, «πρέπει να υπάρχει κάτι καλύτερο για μένα».

Ακολουθούν τρία σημάδια που προτείνει η Porterfield να εξετάσει, όποιος σκέφτεται να παραιτηθεί, αλλά δεν είναι ακόμα σίγουρος.

1. Αμοίβεστε ανεπαρκώς

Εάν γνωρίζει κανείς ότι πληρώνεται ανεπαρκώς, ίσως είναι καιρός να πάει κάπου αλλού.
Η Porterfield θυμάται τη στιγμή, που σε μία από τις πρώτες δουλειές της, είδε κατά λάθος τον μισθό ενός άνδρα υπαλλήλου. Παρά το γεγονός ότι είχε και ανώτερο ρόλο και εργαζόταν στην εταιρεία για μεγαλύτερο διάστημα, είχε λιγότερες απολαβές.
Άρχισε να ψάχνει για νέα δουλειά και έφυγε τρεις μήνες αργότερα.

2. Νιώθετε αόρατοι ή υποτιμημένοι

Ομοίως, εάν κάποιος αισθάνεται ότι τον υποτιμούν και δεν υπάρχει τρόπος να διορθωθεί η κατάσταση, μάλλον θα πρέπει να ξεκινήσει να σκέφτεται μια στρατηγική εξόδου.
«Μερικές φορές οι άνθρωποι αισθάνονται αόρατοι στις δουλειές τους», σημειώνει η Porterfield στο CNBC. «Έχουν ιδέες, τις φέρνουν στο τραπέζι και κανείς δεν δίνει σημασία». Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι δεν θα υπάρχει ευκαιρία για ανάπτυξη εκεί που βρίσκονται.
«Αν κανείς νιώθει αόρατος ή υποτιμημένος στη δουλειά του, θα πρέπει να ξεκινήσει να αναζητά ένα μέρος που η ηγεσία είναι ανοιχτή στο να ακούσει τι έχει να πει». Αλλιώς, η Porterfield συνιστά να σκεφτεί κανείς την πιθανότητα να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση «όπου οι ιδέες του είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα».

3. Δεν θέλετε τη δουλειά του αφεντικού σας

Μερικές φορές συνειδητοποιείς ότι είναι ώρα να φύγεις όταν αναγνωρίζεις ότι η εταιρεία σου δεν προσφέρει το είδος της ανέλιξης που θα ήθελες να έχεις.

Αν κανείς αισθάνεται ότι δεν θέλει πλέον τη δουλειά που έχει, θέλει περισσότερα χρήματα, κάτι πιο δημιουργικό, ή κάτι που να τον ενθουσιάζει, τότε ας δώσει στον εαυτό του τρεις, έξι, εννέα μήνες ή και ένα χρόνο για να αποφασίσει τα επόμενα βήματά του και μετά ας προσπαθήσει να κατακτήσει όλα όσα ψάχνει. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Η Νο1 συμβουλή του CEO της Microsoft για την επαγγελματική εξέλιξη

Μπιλ Γκέιτς: Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που του έδωσε ο Μπάφετ

Πέντε μικρά βήματα για να βελτιώσετε το οικονομικό σας μέλλον

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News