Business & Finance Πέμπτη 16/03/2023, 13:18
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

JP Morgan: Βλέπει εξαγορά της Credit Suisse – Ο ρόλος της UBS

JP Morgan: Βλέπει εξαγορά της Credit Suisse – Ο ρόλος της UBS

Τα προβλήματα της Credit Suisse θα οδηγήσουν, πιθανότατα, στην εξαγορά της ελβετικής τράπεζας, εκτιμούν οι αναλυτές της JP Morgan.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο, τρία είναι τα σενάρια για την Credit Suisse:

–          Εξαγορά, πιθανότατα από την UBS. Ενδεχομένως να ακολουθήσει είσοδος στο χρηματιστήριο ή απόσχιση, με δεδομένη την μεγάλη συγκέντρωση της αγοράς που θα προκαλούσε ένας συνδυασμός της Credit Suisse με τη UBS.

–          Παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας για την πλήρη εγγύηση των καταθέσεών της ή ένεση ρευστού. Αυτό θα έδινε στην Credit Suisse χρόνο για μια αναδιάρθρωση, αλλά θα προκαλούσε μεγάλο dilution στους μετόχους.

–          Μια προσέγγιση αυτο-βοήθειας, με το κλείσιμο της επενδυτικής τράπεζας. Όμως και αυτό ίσως να μην επαρκεί για να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες της αγοράς.

Σύμφωνα με την JP Morgan, το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό της εξαγοράς. «Το σημερινό status quo δεν αποτελεί πια επιλογή», τονίζει ο οίκος, καθώς εξηγεί πως η Credit Suisse δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα κεφαλαιακής επάρκειας, αλλά μια συνεχιζόμενη κρίση εμπιστοσύνης στην στρατηγική της στο investment banking.

Πάντως, η Bank of America θεωρεί τη στήριξη από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας προς την Credit Suisse ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η τράπεζα θα συνεχίσει με τη σημερινή μορφή της.

Αναλυτές της KBW πιστεύουν ότι η διάσπαση της τράπεζας είναι το πιθανότερο σενάριο, σε συνδυασμό με περαιτέρω πωλήσεις assets, για να γίνει η δραστηριότητά της πιο απλή.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Credit Suisse: «Ανάχωμα» 50 δισ. ευρώ στην κρίση από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας

UBS: Τι πραγματικά συμβαίνει με τις τράπεζες – Τα 3 πράγματα που πρέπει να ξέρετε

ACY: Η Credit Suisse θα επιβιώσει, αλλά οι ουλές θα μείνουν για χρόνια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News