Business & Finance Πέμπτη 9/02/2023, 08:35
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Credit Suisse: Εκροές 120 δισ. δολαρίων και νέες ζημιές στο δ΄ τρίμηνο

Credit Suisse: Εκροές 120 δισ. δολαρίων και νέες ζημιές στο δ΄ τρίμηνο

Η χειρότερη χρονιά της από την εποχή της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης ήταν το 2022 για την Credit Suisse, καθώς συμπλήρωσε πέντε συνεχόμενα τρίμηνα ζημιών, με αποτέλεσμα η κρίση εμπιστοσύνης στην ελβετική τράπεζα να οδηγήσει σε εκροές – ρεκόρ το τέταρτο τρίμηνο.

Ειδικότερα, η Credit Suisse εμφάνισε ζημιές 1,39 δισ. ελβετικών φράγκων (1,5 δισ. δολαρίων), το τέταρτο τρίμηνο, με τα αποτελέσματά της να είναι χειρότερα των προβλέψεων. Αιτία ήταν κυρίως οι ζημιές στον τομέα διαχείρισης πλούτου και στο investment banking.

Έπειτα από μία αύξηση των  εκροών κεφαλαίων από τους πελάτες στις αρχές του Οκτωβρίου, η Credit Suisse έκλεισε το τέταρτο τρίμηνο με συνολικές εκροές 110,5 δισ.  ελβετικών φράγκων (120 δισ. δολαρίων).

Τον Οκτώβριο, η τράπεζα ανακοίνωσε ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης, στο πλαίσιο του οποίου προχωρά στην απόσχιση κομματιών του investment banking και εστιάζει εκ νέου στη βασική δραστηριότητα του wealth-management, αφότου τα σκάνδαλα και οι ζημιές των τελευταίων χρόνων έπληξαν την εμπιστοσύνη.

Η Credit Suisse έκανε αύξηση κεφαλαίου 4 δισ. δολαρίων πέρυσι και προχωρά σε 9.000 απολύσεις, με στόχο να επιστρέψει στην κερδοφορία το 2024.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News