Business & Finance Πέμπτη 16/03/2023, 09:46
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ACY: Η Credit Suisse θα επιβιώσει, αλλά οι ουλές θα μείνουν για χρόνια

ACY: Η Credit Suisse θα επιβιώσει, αλλά οι ουλές θα μείνουν για χρόνια

Η Credit Suisse πιθανότατα θα ξεπεράσει τη σημερινή κρίση, όμως το πλήγμα στην εμπιστοσύνη των επενδυτών ίσως να την επηρεάζει για χρόνια, εκτιμά η ACY Securities.

«Η Credit Suisse πιθανότατα θα επιβιώσει από αυτό, αλλά θα είναι άσχημα χτυπημένη για πολλά χρόνια», έγραψε ο επικεφαλής οικονομολόγος της εταιρείας, Clifford Bennett, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Αυτό που βλέπουμε είναι σίγουρα μια κατάρρευση της επενδυτικής εμπιστοσύνης τόσο στον τεχνολογικό όσο και στον τραπεζικό κλάδο. Είναι πολύ απίθανο ότι αυτές οι ανησυχίες απλά θα εξαφανιστούν σύντομα. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε εισέλθει σε μία έντονη περίοδο επενδυτικής νευρικότητας γενικότερα», σημειώνει η ACY Securities.  

Έπειτα από τις έντονες ανησυχίες για την Credit Suisse, οι ελβετικές αρχές αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε μέτρα που δεν έχουν ενεργοποιηθεί στις μεγάλες τράπεζες της χώρας από την κρίση του 2008. Η Swiss National Bank της δανείζει έως και 50 δισ. ελβετικά φράγκα (50,6 δισ. ευρώ). Παράλληλα, η τράπεζα κάνει προσφορά για την επαναγορά ομολόγων της αξίας έως 3 δισ. ελβετικών φράγκων, σε μία προσπάθεια να περιορίσει την κρίση εμπιστοσύνης που προκαλεί μετασεισμούς στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Credit Suisse: «Ανάχωμα» 50 δισ. ευρώ στην κρίση από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας

Ποια τράπεζα θα είναι η επόμενη – Από τον άνθρωπο που προέβλεψε την πτώση της Lehman Brothers

Credit Suisse: Βρήκε «ουσιαστικές αδυναμίες» στις ανακοινώσεις των οικονομικών στοιχείων της

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News