Business & Finance Δευτέρα 20/02/2023, 09:27
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tim Berners-Lee: Επικίνδυνα τα κρυπτονομίσματα, λέει ο πατέρας του διαδικτύου

Tim Berners-Lee: Επικίνδυνα τα κρυπτονομίσματα, λέει ο πατέρας του διαδικτύου

«Επικίνδυνα» χαρακτηρίζει τα κρυπτονομίσματα ο Tim Berners-Lee, ο εφευρέτης του World Wide Web, ενώ τα παρομοιάζει με τον τζόγο.

Μιλώντας στο CNBC, ο Berners-Lee είπε ότι τα ψηφιακά νομίσματα είναι «μόνο κερδοσκοπικά» και τα συνέκρινε με τη φούσκα των dot-com, όπου οι μετοχές εταιρειών του διαδικτύου, που συχνά δεν είχαν κανένα business plan, έφτασαν σε δυσθεώρητα ύψη.

«Είναι μόνο κερδοσκοπικό. Προφανώς, αυτό είναι πραγματικά επικίνδυνο», είπε ο Berners-Lee και πρόσθεσε ότι οι επενδύσεις στα κρυπτονομίσματα είναι μόνο για όσους θέλουν να τζογάρουν.

Tim Berners-Lee: Επικίνδυνα τα κρυπτονομίσματα, λέει ο πατέρας του διαδικτύου-1
φωτ.: CERN 

 «Οι επενδύσεις σε ορισμένα πράγματα, που είναι καθαρά κερδοσκοπικά, δεν είναι κάτι με το οποίο θέλω να περάσω τον χρόνο μου», τόνισε.

Πάντως, ο Berners-Lee αναγνώρισε ότι τα ψηφιακά νομίσματα θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα για εμβάσματα, εάν μετατρέπονται ξανά σε παραδοσιακά νομίσματα αμέσως μόλις παραληφθούν.

Ο Βρετανός επιστήμονας των υπολογιστών, που θεωρείται ο άνθρωπος που δημιούργησε το www το 1989, δεν είναι ικανοποιημένος με το πώς εξελίσσεται το διαδίκτυο. Μαζί με τον John Bruce, έχει δημιουργήσει την startup Inrup, η οποία προσπαθεί να αναδιαμορφώσει το μέλλον του διαδικτύου και να δώσει στους ανθρώπους μεγαλύτερο έλεγχο των δεδομένων τους.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Υπάρχει ζωή χωρίς το ίντερνετ; Ο Τιμ Μπέρνερς-Λι άλλαξε τον κόσμο

Ο πατέρας του Διαδικτύου πούλησε το δημιούργημά του έναντι 5,4 εκατ. δολ.

Ποια ήταν η πρώτη ιστοσελίδα: Εικόνες από το «πρωτόγονο» ίντερνετ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News