Business & Finance Κυριακή 5/02/2023, 10:43
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρυπτονομίσματα: Σχεδόν 4 δισ. δολάρια έκλεψαν οι χάκερς το 2022

Κρυπτονομίσματα: Σχεδόν 4 δισ. δολάρια έκλεψαν οι χάκερς το 2022

To 2022 ήταν η χρονιά στην οποία οι επενδυτές των κρυπτονομισμάτων έχασαν τα περισσότερα εξαιτίας της δράσης των χάκερ.

Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση της Chainalysis, οι χάκερ κρυπτονομισμάτων έκλεψαν 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, έναντι 3,3 δισ. δολαρίων το 2021.

Ο Οκτώβριος είχε τις περισσότερες επιθέσεις χάκερ στα κρυπτονομίσματα σε έναν μήνα, με τις κλοπές να φτάνουν στο συνολικό ύψος των 775,7 εκατ. δολαρίων σε 32 επιθέσεις, σύμφωνα με τη μελέτη.

Το 82% των χρημάτων που χάθηκαν, ή συνολικά 3,1 δισ. δολάρια, κλάπηκαν από τα αποκεντρωμένα χρηματοοικονομικά πρωτόκολλα, γνωστά ως πρωτόκολλα DeFi.

Τα πρωτόκολλα DeFi περιέχουν μια σειρά από κώδικες που καθορίζουν πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το κρυπτονόμισμα σε ένα δίκτυο blockchain.

Σύμφωνα με το CNBC, για να προστατευτεί ένας επενδυτής κρυπτονομισμάτων, θα πρέπει να ερευνήσει και να ελέγξει διεξοδικά το λογισμικό που χρησιμοποιεί για τη μεταφορά ή την αποθήκευση των νομισμάτων του.

Υπάρχουν ψηφιακά πορτοφόλια που μπορούν να αποθηκεύσουν με ασφάλεια τα cryptos και να τα προστατέψουν από διαδικτυακές επιθέσεις, λέει στο CNBCB ο Max Krupyshev, συνιδρυτής και ηγέτης του οικοσυστήματος κρυπτοπληρωμών CoinsPaid.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Bitcoin: Μπορεί να κρατήσει την κεκτημένη του ταχύτητα;

Ιανουάριος-ρεκόρ για το Bitcoin: Κέρδη 40% στο μήνα

Ράλι στα cryptos – Αλλαγή σελίδας το 2023

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News