Business & Finance Τετάρτη 11/01/2023, 12:56
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Ανάπτυξη λίγο υπό του 2% φέτος – Καλύτερα από τις προβλέψεις ΟΟΣΑ

Σταϊκούρας: Ανάπτυξη λίγο υπό του 2% φέτος – Καλύτερα από τις προβλέψεις ΟΟΣΑ

«Η Ευρώπη επιβραδύνεται το 2023, ακόμη όμως και σε αυτή την κατάσταση στην οποία εκτιμάται ότι οι μισές χώρες θα βρεθούν σε ύφεση, η Ελλάδα εκτιμούμε ότι θα έχει έναν ρυθμό λίγο κάτω από το 2%, δηλαδή καλύτερα από τις εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ» ανέφερε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Αναφορικά με την πιθανότητα η Ελλάδα να ανακτήσει επενδυτική βαθμίδα πριν τις εκλογές, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι προτιμά να μείνει στην αρχική εκτίμηση της κυβέρνησης για το 2023. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, δικαιολόγησε τη στάση του επισημαίνοντας ότι το ουσιαστικό κριτήριο για μία τέτοια πρόβλεψη είναι το εξωγενές περιβάλλον.

«Εάν αυτό δεν σταθεροποιηθεί, κανείς δεν μπορεί να κάνει εκτιμήσεις για το τι επιδράσεις θα έχει στις οικονομίες και πολύ περισσότερο στην ελληνική που βρίσκεται ένα σκαλοπάτι κάτω από την επενδυτική βαθμίδα» τόνισε.

Ο κ. Σταϊκούρας χαρακτήρισε ωστόσο πολύ σημαντικό το γεγονός ότι είχαμε 11 αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας την τελευταία τριετία και τέσσερις αναβαθμίσεις την περίοδο της ενεργειακής κρίσης.

«Είναι πολύ ρεαλιστικό και εφικτό να γίνει εντός του 2023, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα συνεχίσουμε αυτήν την υπεύθυνη και συνετή δημοσιονομική πολιτική» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε επίσης:

ΟΟΣΑ: Βλέπει ανάπτυξη 1,1% φέτος και 1,8% το 2024 – Οι συστάσεις

Μητσοτάκης: Η ελληνική οικονομία θετική έκπληξη της Ευρώπης για το 2022

Κατώτατος μισθός: Τα σενάρια, οι ενστάσεις του ΟΟΣΑ και η θέση μας στην Ευρώπη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News