Business & Finance Δευτέρα 17/10/2022, 16:43
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης για Ελληνικό: Ένα έργο χωρίς προηγούμενο για την πατρίδα μας

Μητσοτάκης για Ελληνικό: Ένα έργο χωρίς προηγούμενο για την πατρίδα μας

«Σήμερα γράφεται ο πρόλογος της νέας εποχής του παραλιακού μετώπου, ξεκινά και επίσημα η ανάπλαση του Ελληνικού, ένα έργο χωρίς προηγούμενο για την πατρίδα μας», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του στα επίσημα εγκαίνια του The Hellinikon στο χώρο του πρώην αεροδρομίου. 

Αυτό το εμβληματικό έργο το πιστέψαμε και το προωθήσαμε από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας, τόνισε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας πως τα αρμόδια υπουργεία δούλεψαν νυχθημερον υπερβαίνοντας γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. «Το χρονοδιάγραμμα τηρείται, οι αλλαγές γύρω μας είναι εμφανείς», είπε για να προσθέσει: «Τα λόγια έγιναν πράξη και στη θέση του πλέον υπάρχει η χειροπιαστή πραγματικότητα. Και στο Ελληνικό το είπαμε και το κάνουμε».

«Το κουβάρι κατάφεραν να ξετυλίξουν το υπουργείο Ανάπτυξης, με τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Νίκο Παπαθανάση, το υπουργείο Οικονομικών, με τον Χρήστο Σταϊκούρα, το υπουργείο Πολιτισμού, με την Λίνα Μενδώνη, αλλά και η διοίκηση και τα στελέχη της εταιρείας Lamda Developements», είπε ο κ. Μητσοτάκης, δίνοντας τα εύσημα για την προσπάθεια. 

«Τώρα στρεφόμαστε στο μέλλον, για ένα σχέδιο που γεννήθηκε πριν ακόμη μετεγκατασταθεί το αεροδρόμιο και ενώ ακόμη τα αεροπλάνα προσγειώνονταν εδώ», τόνισε.. 

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το Ελληνικό είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται αποκλειστικά με ιδιωτικά κεφάλαια αλλά δημιουργεί συλλογικό πλούτο. «Θα προσθέσει 2,4% στο ΑΕΠ και θα εισφέρει πάνω από 14 δισ. στα δημόσια ταμεία, θα δημιουργήσει πάνω από 70.000 θέσεις εργασίας και θα δώσει ώθηση σε δεκάδες κλάδους. Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο με θετικές συνέπειες σε πολλά επίπεδα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής», είπε. 

«Το πιο σημαντικό», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, είναι ότι «η πρωτεύουσα μας στρέφεται επιτέλους στην θάλασσα, αξιοποιώντας τις μοναδικές ακτές της με το παλιό αεροδρόμιο ως τοπόσημο και ως πόλο έλξης για τουρίστες», καθώς μόνο το Ελληνικό μπορεί να φέρει 1 εκατ. επιπλέον τουρίστες στην Αθήνα. 

Εδώ δεν διαμορφώνεται απλά το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο της ηπείρου μας. Παράδειγμα αειφόρου αναβάθμισης όλης της περιοχής με σεβασμό στην παρακαταθήκη και στην ιστορία του… Δημιουργείται έναν νέος πνεύμονας πρασίνου», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News