Business & Finance Παρασκευή 11/02/2022, 19:00
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προχωράει το Ελληνικό: Τελειώνουν τα έργα υποδομών, «ξεπουλούν» οι βίλες

Ενημέρωση από την COO της Lamda

Προχωράει το Ελληνικό: Τελειώνουν τα έργα υποδομών, «ξεπουλούν» οι βίλες

Με υψηλούς ρυθμούς προχωράει το έργο της αστικής ανάπλασης στο Ελληνικό, όπως διαβεβαίωσε η Κωνσταντίνα Καρατοπούζη, Chief Operating Officer (COO) της Lamda Development, σε παρέμβασή της στα Επιχειρηματικά Βραβεία «ΧΡΗΜΑ 2021» 

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι έχουν ήδη γίνει οι πρώτες αναθέσεις και μελέτες για τα μεγάλα έργα, όπως η Marina Tower, δηλαδή του υψηλότερου παραθαλάσσιου πύργου στη Μεσόγειο, καθώς και των εμπορικών κέντρων στη Marina Galleria.  

Επίσης, υπενθύμισε ότι στα μέσα Δεκεμβρίου παραδόθηκε στο κοινό το «Experience Park», έκτασης 70 στρεμμάτων, το οποίο αποτελεί το πρώτο μέρους του Μητροπολιτικού Πάρκου. Κατά την ολοκλήρωσή του, θα συνιστά το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο πάρκο στην Ευρώπη. 

Όσον αφορά το οικιστικό πρόγραμμα της ανάπλασης, όπως επισήμανε η κυρία Καρατοπούζη, οι προπωλήσεις για τις βίλες και τον Marina Tower ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, ενώ καταγράφηκε μεγάλο ενδιαφέρον και για το Vouliagmenis Mall.  

Όπως έχει ανακοινωθεί, το εκτιμώμενο ύψος της επένδυσης για την ανάπτυξη του Vouliagmenis Mall κυμαίνεται μεταξύ 335 και 410 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη συμφωνία που έχει συναφθεί με τον όμιλο Fourlis, για την ανάπτυξη του εμπορικού πάρκου λιανικής (retail park) μεγέθους 30.000 τ.μ., ο όμιλος Fourlis θα αναλάβει την υλοποίηση επένδυσης ύψους 55 εκατ. ευρώ.  

Σε εξέλιξη, συνέχισε η COO της Lamda Development, βρίσκεται και ο διαγωνισμός για τα έργα υποδομών, τα οποία θα ωφελήσουν και τους γειτονικούς δήμους. Πρόκειται για έργα που θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου.  

«Όραμά μας είναι η επένδυση στο Ελληνικό να έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα -και ήδη στην Lamda Developemnt εργάζονται περισσότεροι από 500 άνθρωποι. Δίνουμε σημασία στην πολιτική προμηθειών. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες λύσεις, πάντα με διαφανείς διαδικασίες» εξήγησε η κυρία Καρατοπούζη.  

Και κατέληξε: «Το Ελληνικό δεν είναι αποτελεί μόνο ένα μεγάλο έργο πράσινης ανάπτυξης, αλλά ένα όραμα που όλη η ομάδα θέλει να έχει συμπαραστάτη τον κόσμο και την επενδυτική κοινότητα». 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ελληνικό: Καμία καθυστέρηση στα έργα λόγω των ανατιμήσεων στα υλικά

Πώς το Ελληνικό θα μεταμορφωθεί στην πρώτη έξυπνη πόλη της Ελλάδας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News