Business & Finance Τρίτη 27/09/2022, 16:27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στους Δήμους 235 στρέμματα και 50 ακίνητα στο Ελληνικό 

Στους Δήμους 235 στρέμματα και 50 ακίνητα στο Ελληνικό 

Μία συνολική έκταση 235 στρεμμάτων και 50 ακινήτων πολλαπλών μελλοντικών χρήσεων, για υπηρεσίες διοίκησης, πρόνοιας, πολιτισμού, αθλητισμού, εκπαίδευσης, καθώς και για αστικές υποδομές αποδίδεται χωρίς αντάλλαγμα στους όμορους δήμους του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά.

Αυτό προβλέπει η Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, για την διανομή των κοινωφελών χώρων και χώρων κοινωνικής ανταποδοτικότητας που εμπίπτουν στον Μητροπολιτικό Πόλο, με την οποία καθορίζονται οι χώροι που μπορούν να παραχωρηθούν χωρίς αντάλλαγμα και κατά κυριότητα από το Ελληνικό Δημόσιο στους όμορους δήμους, δηλαδή στους δήμους Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Για κάθε έκταση και ακίνητο ακολουθεί ξεχωριστή  απόφασης παραχώρησης. Με την μεταγραφή κάθε απόφασης παραχώρησης και την καταχώρησή της στο αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο και Κτηματολογικό Γραφείο, αντίστοιχα, ολοκληρώνεται η διαδικασία της παραχώρησης, και κάθε Δήμος μπορεί να χρησιμοποιήσει ελεύθερα, στο πλαίσιο της κοινωφέλειας, τους παραχωρούμενους χώρους για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

«Σήμερα είναι μια ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για τους κατοίκους των όμορων δήμων του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά. Είναι μια σημαντική ημέρα για την Κυβέρνηση, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση των όμορων Δήμων, για την επένδυση στο Ελληνικό», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης.

Και πρόσθεσε πως «ένα μεγάλο, χρονίζον πρόβλημα αξιοποίησης χώρων στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, επ’ αμοιβαία ωφελεία των τοπικών κοινωνιών, επιλύεται. Ένα πρόβλημα που φάνταζε άλυτο, και δημιουργούσε – πολλές φορές – έντονες αντιπαραθέσεις σε τοπικό επίπεδο, βρίσκει λύση.

Λύση που βασίστηκε στην πολιτική βούληση της Κυβέρνησης και των Βουλευτών της Κυβερνητικής Πλειοψηφίας, αλλά και στην υπευθυνότητα που επέδειξαν οι Δημοτικές Αρχές των όμορων Δήμων».

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News