ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

JP Morgan: Τι λέει για τα ελληνικά ομόλογα μετά τις υπερ-αποδόσεις

JP Morgan: Τι λέει για τα ελληνικά ομόλογα μετά τις υπερ-αποδόσεις

Τα ελληνικά κρατικά ομολόγα έχουν υπεραποδώσει σημαντικά έναντι των υπόλοιπων της περιφέρειας τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αντιστρέφοντας  περίπου τη μισή από τη διεύρυνση των spreads που σημειώθηκε από τις αρχές του έτους, διαπιστώνουν οι αναλυτές της JP Morgan.

Κατόπιν τούτων, ο αμερικανικός οίκος δηλώνει επιφυλακτικός για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές των ελληνικών τίτλων, παρότι επιμένει ότι οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές τους είναι εποικοδομητικές.

«Πιστεύουμε ότι η αγορά επιβάλλει υπερβολικό discount για το τέλος των αγορών ελληνικών κρατικών ομολόγων στο πλαίσιο της ποσοτικής χαλάρωσης στις τρέχουσες αποτιμήσεις (ακόμα και έπειτα από την πρόσφατη μείωση των spreads)», σημειώνουν οι αναλυτές της JP Morgan. Και προσθέτουν ότι κατά την άποψή τους, η αγορά έχει υποτιμήσει, επίσης, την σχετικά ισχυρή οικονομική δραστηριότητα, το πολιτικό περιβάλλον και τις συνθήκες χρηματοδότησης της Ελλάδας, έναντι των άλλων χωρών της περιφέρειας.

JP Morgan: Τι λέει για τα ελληνικά ομόλογα μετά τις υπερ-αποδόσεις-1

Στο πλαίσιο αυτό, η JP Morgan εκτιμά ότι το spread του ελληνικού 10ετούς έναντι του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου θα πέσει κοντά στο μηδέν σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, από τα σημερινά επίπεδα των περίπου 45 μονάδων βάσης.

«Ωστόσο, βραχυπρόθεσμα, παραμένουμε επιφυλακτικοί, παρά τις φθηνές αποτιμήσεις, καθώς τα ελληνικά κρατικά ομόλογα παραμένουν ευάλωτα στην απότομη επανατιμολόγηση του discount της ρευστότητας κατά τις risk-off φάσεις, ειδικά με δεδομένο το τρέχον περιβάλλον της φτωχής ρευστότητας», σημειώνουν οι αναλυτές.

Σε αυτό το κλίμα, περιμένουν νέες ομολογιακές εκδόσεις 17 δισ. ευρώ στην Ευρώπη αυτή την εβδομάδα, δίνοντας μικρές πιθανότητες και για μία ελληνική έκδοση, 5ετούς ή 7ετούς ομολόγου. 

Διαβάστε επίσης: 

Fitch: Κίνδυνος κοινωνικής αναταραχής στην Ελλάδα λόγω πληθωρισμού

Moody’s: Στο 3% υποβαθμίζει την πρόβλεψη για την ελληνική οικονομία

HSBC: Βλέπει ανάπτυξη 4% το 2022 – Στο 6,5% ο πληθωρισμός

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News