BUSINESS & FINANCE

JP Morgan: Οι θεσμικοί του «real money» θα μπουν στα ελληνικά ομόλογα

JP Morgan: Οι θεσμικοί του «real money» θα μπουν στα ελληνικά ομόλογα

Να διατηρήσουν τις long θέσεις τους στα ελληνικά ομόλογα συστήνει στους πελάτες της η JP Morgan, παρά τις τελευταίες πιέσεις που δέχθηκαν οι τίτλοι. Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος, που πιστεύει στην Ελλάδα, όπως δείχνει η συμφωνία για την απόκτηση ποσοστού της Viva Wallet, η οποία αναμένεται μάλιστα να συνοδευτεί και από επίσκεψη του CEO της JP Morgan, Τζέιμι Ντίμον, στην Αθήνα, εκτιμά ότι έχει έρθει η ώρα για να επιστρέψουν οι θεσμικοί επενδυτές στα ελληνικά ομόλογα. 

Οι ελληνικοί τίτλοι παρέμειναν υπό πίεση την περασμένη εβδομάδα, λόγω της και νέας προσφοράς από την έκδοση του νέου 10ετούς ομόλογου, παραδέχονται οι αναλυτές. Όμως, προβλέπουν ότι στο εξής, τα ελληνικά ομόλογα θα εμφανίσουν υπερ-αποδόσεις, καθώς τα σημερινά επίπεδα των αποδόσεων θα δημιουργήσουν ζήτηση από τους «real money» επενδυτές (αμοιβαία κεφάλαια, ταμεία κτλ). 

Ειδικά οι εγχώριοι θεσμικοί επενδυτές θα μπουν στα ελληνικά ομόλογα μόλις η μεταβλητότητα περιοριστεί και η αγορά σταθεροποιηθεί, προβλέπει η JP Morgan. Άλλωστε, ένα αξιοπρεπές ποσό από την τελευταία προσφορά ομολόγων θα αγοραστεί από την ΕΚΤ, στο πλαίσιο του PEPP, το οποίο συνεχίζεται. 

Στο πλαίσιο αυτό, η JP Morgan δηλώνει long στα ελληνικά ομόλογα έναντι των πορτογαλικών. 

Σύμφωνα με τον οίκο, το spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών θα πέσει στις 135 μονάδες βάσης τον Μάρτιο, στις 120 τον Ιούνιο και θα διαμορφωθεί στις 130 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο και στις 140 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο. 

Ο οίκος περιμένει ανάπτυξη 5,2% στην Ελλάδα φέτος, με τον πληθωρισμό στο 1%. 

Διαβάστε επίσης: 

Societe Generale: Τι συμβαίνει με τα ελληνικά ομόλογα

DCS Delphic Strategies: Πρόβλεψη-έκπληξη για ανάπτυξη 8% και το 2022

Societe Generale: Η Ελλάδα αφήνει πίσω το παρελθόν – Τρεις αναβαθμίσεις μέσα στο 2022

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News