ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

JP Morgan: Κλείνει τα long στα ελληνικά ομόλογα – Πού θα πάει το spread

JP Morgan: Κλείνει τα long στα ελληνικά ομόλογα – Πού θα πάει το spread

Κλείνει τις long θέσεις της στα ελληνικά ομόλογα η JP Morgan, παρότι χαρακτηρίζει το τελευταίο sell off ως αδικαιολόγητο, με βάση τα θεμελιώδη στοιχεία και την προσφορά στην αγορά.

Όπως τονίζουν οι αναλυτές του αμερικανικού οίκου, παραμένουν εποικοδομητικοί απέναντι στα ελληνικά ομόλογα σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, καθώς θεωρούν ότι στις τρέχουσες τιμές, η αγορά έχει ήδη προεξοφλήσει τις υπερβολικές προσδοκίες γύρω από το tapering, χωρίς να έχει αποτιμήσει επαρκώς την ισχυρή οικονομική δραστηριότητα, το πολιτικό περιβάλλον και τις συνθήκες χρηματοδότησης της Ελλάδας.

Την ίδια στιγμή, η JP Morgan επιμένει στην άποψή της ότι η επανεπένδυση των ομολόγων που λήγουν στο πλαίσιο του προγράμματος PEPP αποτελεί ένα αξιόπιστο εργαλείο για τη στήριξη των ελληνικών τίτλων, μετά τον Μάρτιο.

Παρόλα αυτά, στις προβλέψεις του οίκου αποτυπώνονται πλέον οι προσδοκίες για υψηλότερο κόστος δανεισμού, στο πλαίσιο της ανάλογης κίνησης που αναμένεται σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ειδικότερα, η JP Morgan προβλέπει ότι το spread του ελληνικού 10ετούς έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου θα σημειώσει μικρότερη αποκλιμάκωση από τα επίπεδα των 225 μονάδων βάσης. Συγκεκριμένα, θα διαμορφωθεί στις 180 μονάδες βάσης τον Μάρτιο, στις 170 μονάδες βάσης τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο και στις 180 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο του 2022.

JP Morgan: Κλείνει τα long στα ελληνικά ομόλογα – Πού θα πάει το spread-1

Σημειώνεται ότι οι αντίστοιχες προβλέψεις του οίκου την προηγούμενη εβδομάδα έκαναν λόγο για 135 μονάδες βάσης τον Μάρτιο, 120 μονάδες βάσης τον Ιούνιο, 130 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο και 140 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο του 2022.

Διαβάστε επίσης: 

Deutsche Bank: Προσοχή στα ελληνικά ομόλογα καθώς η ΕΚΤ οπισθοχωρεί

Unicredit: Ανάπτυξη 3,9% φέτος στην Ελλάδα – Υποβαθμίσεις για την υπόλοιπη Ευρωζώνη

Capital Economics: Θα προκαλέσει η ΕΚΤ μια νέα κρίση στην Ευρώπη;

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News