Business & Finance Τρίτη 22/03/2022, 10:22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Moneyreview Banking Summit – Χρ. Σταϊκούρας: Η κρίση δεν θα εκτροχιάσει την οικονομία

Moneyreview Banking Summit – Χρ. Σταϊκούρας: Η κρίση δεν θα εκτροχιάσει την οικονομία

Την εκτίμηση ότι η ουκρανική κρίση δεν θα εκτροχιάσει την ελληνική οικονομία, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο συνέδριο «Banking Summit: Ανοίγοντας δρόμο για την ανάπτυξη» του Moneyreview.

H δεύτερη κρίση την οποία βιώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει σημαντικές επιπτώσεις, παραδέχθηκε ο υπουργός, καθώς σημείωσε ότι αυξάνεται η αβεβαιότητα και δημιουργούνται κίνδυνοι.

Στην περίπτωση της Ελλάδας ο αντίκτυπος θα προέρχεται από τον πληθωρισμό, λόγω της αύξησης των τιμών ενέργειας, πρόσθεσε. Παρόλα αυτά, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κρίση αυτή δεν θα εκτροχιάσει την οικονομία, έπειτα και από την σημαντική ανάκαμψη του 2021.

«Αυτό που κάναμε ήταν να εκμεταλλευθούμε την απόδοση του 2021 για να μετριάσουμε τον αντίκτυπο του 2022. Δημιουργήσαμε δημοσιονομικό χώρο, για να τον αξιοποιήσουμε», είπε ο υπουργός.

Τόνισε, όμως, ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να απορροφήσει πλήρως το κόστος, και επανέλαβε ότι χρειάζονται αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Χρειαζόμαστε δημοσιονομικό χώρο, αλλά και δημοσιονομική υπευθυνότητα. Χρησιμοποιούμε τον δημοσιονομικό χώρο με σύνεση», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Δείτε LIVE την κάλυψη του συνεδρίου εδώ

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Moneyreview Banking Summit – Από την πανδημία στον πόλεμο: Οι προκλήσεις για την ανάκαμψη της Ευρώπης

Moneyreview Banking Summit: Εφικτή η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας παρά την κρίση

Moneyreview Banking Summit – Luis de Guindos: Πληθωρισμός ακόμα και πάνω από 7% στην Ευρωζώνη

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News