Business & Finance Παρασκευή 18/12/2020, 09:36
ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

Εθνική Τράπεζα: Το Frontier Project στο άρμα του «Ηρακλή»

Σήμερα η έγκριση από το Δ.Σ. Στόχος η δραστική μείωση των κόκκινων δανείων

Εθνική Τράπεζα: Το Frontier Project στο άρμα του «Ηρακλή»

Το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας αναμένεται να εγκρίνει σήμερα την τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων NPEs 6,1 δισ. Ευρώ («Frontier project») και την ένταξή του στο σχέδιο «Ηρακλής». Αντιθέτως δεν αναμένονται νέα για την περίπτωση της Εθνικής Ασφαλιστικής. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής όσον αφορά στο Frontier Project, η υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών από πιθανούς επενδυτές αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2021 ενώ οι δεσμευτικές προσφορές και η υπογραφή της συμφωνίας θα ακολουθήσουν πιθανότατα το δεύτερο τρίμηνο. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα όσα έχει πει ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, η τιτλοποίηση αναμένεται να συντελέσει στη δραστική μείωση του υπολοίπου των κόκκινων δανείων της τράπεζας, κατά περίπου 6 δισ. ευρώ από το σημερινό επίπεδο των 10 δισ. ευρώ. Η διοίκηση εκτιμά ότι η ΕΤΕ είναι σε θέση να απορροφήσει πλήρως τη ζημία από την τιτλοποίηση μέσω της κερδοφορίας της. Υπενθυμίζεται ότι στο 9μηνο είχε κέρδη μετά από φόρους ύψους 602 εκατ. ευρώ.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News