Business & Finance Πέμπτη 13/01/2022, 21:07
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Επέκταση αναστολής εργασίας στους κλάδους εστίασης, αθλητισμού και πολιτισμού

Χρ. Σταϊκούρας: Επέκταση αναστολής εργασίας στους κλάδους εστίασης, αθλητισμού και πολιτισμού

Για δύο εβδομάδες, από σήμερα ως το τέλος Ιανουαρίου δίνεται η δυνατότητα να θέσουν σε αναστολή εργαζόμενούς τους οι επιχειρήσεις στους κλάδους της εστίασης, του αθλητισμού, αλλά και στον πολιτισμό, τα θέατρα, τους παιδότοπους και τις εκδηλώσεις, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ειδικώς, για την εστίαση και τον αθλητισμό, ο κ. Σταϊκουρας είπε, σύμφωνα την «Καθημερινή» ότι η δυνατότητα αυτή θα υπάρχει μόνο για ποσοστο ως 25% των εργαζομένων σε μια επιχείρηση. Όπως διευκρίνιζαν αρμόδιες πηγές, σε περίπτωση που μια επιχείρηση απασχολεί από 1 έως 3 εργαζόμενους, θα μπορεί να τίθεται σε αναστολή ο ένας.

Ο κ. Σταϊκούρας εξήγησε διαψεύδοντας για άλλη μια φορά τα σενάρια περί μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ , ότι το κράτος δεν έχει τη δυνατότητα για μια τέτοια παρέμβαση αυτή τη στιγμή, αν και εξετάσθηκε, όπως είπε, το ενδεχόμενο. Είπε ότι η χώρα έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος και το τρίτο υψηλότερο έλλειμμα το 2021 στην Ευρωζώνη, έχοντας αυξήσει τις δαπάνες της κατά 13 δις ευρώ, καθώς εφάρμοσε το 4ο υψηλότερο, παγκοσμίως, πακέτο μέτρων στήριξης.

Επίσης, δεν είναι σε επενδυτική βαθμίδα, τόνισε, εξακολουθεί να βρίσκεται σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας , είναι ενόψει αλλαγής κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο περιορισμού της ρευστότητας από την ΕΚΤ.

Τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας ανέρχονται σε 38 δισ. ευρώ, ανέφερε.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

Χρ.Σταϊκούρας στο «MR»: Βooster κατά της Όμικρον το πλεόνασμα ανάπτυξης

Fitch Solutions για Ελλάδα: Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν – Στηρίζουν το επενδυτικό κλίμα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News