Business & Finance Τετάρτη 29/12/2021, 12:48
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Πιθανή η επαναφορά των μέτρων στήριξης – Τα σενάρια για Επιστρεπτέα, αναστολές

Χρ. Σταϊκούρας: Πιθανή η επαναφορά των μέτρων στήριξης – Τα σενάρια για Επιστρεπτέα, αναστολές

Για τις νέες συνθήκες που δημιουργούνται στην αγορά, μετά την αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων σε εστίαση και ψυχαγωγία, μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων προγραμμάτων στήριξης. 

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου ξεκαθάρισε ότι πρώτα θα γίνει μια καταγραφή της επίπτωσης των μέτρων και στη συνέχεια, θα εξεταστεί ο σχεδιασμός τυχόν πρόσθετων μέτρων στήριξης. 

«Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε χωρίς να ξέρουμε την έκταση και την ένταση του προβλήματος» σημείωσε, εξηγώντας ότι είναι διαφορετικό ένα πρόβλημα που θα κρατήσει δύο εβδομάδες και διαφορετικό ένα πρόβλημα που θα κρατήσει για δύο μήνες. 

Ειδική αναφορά έκανε και στο μέτρο της αναστολής εργασίας, το οποίο εφόσον επιστρέψει (δεν υπάρχει ακόμη απόφαση), θα υπάρξει οικονομική βοήθεια σε όσους εργαζόμενους ενταχθούν σε αυτό. 

«Θα είμαστε έτοιμοι ως οικονομικό επιτελείο εάν απαιτηθεί ανάλογα με τις ανακοινώσεις που θα γίνουν να μπορέσουμε να διευκολύνουμε για τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης» διαβεβαίωσε ο κ. Σταϊκούρας. 

Επιπλέον ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στους όρους αποπληρωμής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. «Να το δούμε αυτό μέσα στο 2022» σημείωσε, χαρακτηριστικά. 

«Δεν αποκλείω τίποτα γιατί η χώρα έχει υποστεί διαδοχικές κρίσεις» έσπευσε να διευκρινίσει, στη συνέχεια, αλλά εξήγησε ότι υπάρχουν πεπερασμένα όρια λόγω και του καθεστώτος της ενισχυμένης εποπτείας από την Κομισιόν. 

Επίσης, προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις στο πεδίο της ενεργειακής κρίσης, είτε μέσω επέκτασης των ήδη υπαρχόντων μέτρων είτε μέσω της υιοθέτησης νέων παρεμβάσεων. 

«Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να βοηθά και νοικοκυριά και επιχειρήσεις κατά τον βέλτιστο τρόπο το 2022 με αυτά ή και άλλα μέτρα τα οποία θα ανακοινώσουμε» υπογράμμισε, τέλος. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Η Όμικρον φέρνει νέα μέτρα: Ήρθε η ώρα για τα ταμειακά διαθέσιμα;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News