Business & Finance Δευτέρα 27/12/2021, 07:35
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετάλλαξη Όμικρον: Εν αναμονή νέων μέτρων σε διασκέδαση, τηλεργασία

Μετάλλαξη Όμικρον: Εν αναμονή νέων μέτρων σε διασκέδαση, τηλεργασία

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, για την αποτίμηση των μέτρων που πάρθηκαν και την αξιολόγηση των νέων στοιχείων της επιδημιολογικής κατάστασης, καθώς τα δεδομένα δείχνουν την ταχύτατη εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η παρουσία της νέας μετάλλαξης στα λύματα της Αττικής δεκαπλασιάστηκε σε διάστημα 4 ημερών.

Κατόπιν και αυτών, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αναμένεται να συστήσει την εφαρμογή ενός νέου πακέτου μέτρων, μετά την Πρωτοχρονιά, που θα στοχεύει κυρίως στον τομέα της διασκέδασης. 

Με βάση τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στο τραπέζι έχει τεθεί η πρόταση να απαγορευτούν οι όρθιοι πελάτες αλλά και η μουσική. Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο παρέμβασης στο ωράριο λειτουργίας, με τα μαγαζιά να κλείνουν στις 23:00 ή 12 τα μεσάνυχτα.

Την ίδια ώρα, δεν αποκλείεται η επέκταση του μέτρου της τηλεργασίας.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, αυτή τη στιγμή δεν προκρίνεται η αλλαγή του πρωτοκόλλου, καθώς κρίνεται ότι αυτό αποδίδει. Στο τραπέζι βρίσκεται, ωστόσο, η αναστολή των εκδρομών.

Για τα γήπεδα, ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται είναι είτε ο περιορισμός της πληρότητας είτε η διεξαγωγή των αγώνων χωρίς θεατές.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News