Business & Finance Σάββατο 11/12/2021, 16:45
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιβανός: Ανακοίνωσε τέσσερα αρδευτικά έργα στη Φωκίδα

Λιβανός: Ανακοίνωσε τέσσερα αρδευτικά έργα στη Φωκίδα

Τη δημιουργία τεσσάρων αρδευτικών έργων στο νομό Φωκίδας εξήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός κατά την επίσκεψή του στην Άμφισσα, όπου και εγκαινίασε το τοπικό Γραφείο του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

«Οι αγρότες της περιοχής θα βοηθηθούν σημαντικά, καθώς η παραγωγή τους θα εκσυγχρονιστεί και το κόστος παραγωγής θα μειωθεί» δήλωσε σχετικά ο κ. Λιβανός προσθέτοντας «Ενισχύουμε τη γεωργική παραγωγή αλλά και τη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής, πετυχαίνοντας εξοικονόμηση και καλύτερη διαχείριση των υδάτων».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε τη δημοπράτηση του φράγματος Τολοφώνα, συνολικού προϋπολογισμού 18 εκατ. ευρώ το οποίο έχει ενταχθεί στο ΠΑΑ 2014-2020.

Ανακοινώθηκε επίσης η εκπόνηση μελέτης για φράγμα και το αρδευτικό δίκτυο Τολοφώνα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ ο διαγωνισμός του αρδευτικού έργου έχει ήδη ξεκινήσει και η υποβολή των προσφορών θα γίνει στις 20/01/2022. Πρόκειται για ένα δίκτυο που θα αρδεύει 6.700 στρέμματα, στην κατάντη αρδευτική περίμετρο του φράγματος Τολοφώνα στη θέση Χάρμισκο.

Επίσης, όπως έκανε γνωστό ο κ. Λιβανός ξεμπλόκαρε το έργο της άρδευση του Ελαιώνα της Άμφισσας σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ, προχωρώντας σε οριστική συμφωνία για τις θέσεις απόληξης των νερών από κανάλι του Μόρνου, ενώ όπως σημείωσε «επιλύουμε τα προβλήματα του έργου «Δίκτυο ανοικτών διωρύγων πεδιάδας Μόρνου Ν. Φωκίδας».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News