ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεβεγιόν με rapid test στο χέρι: Τι θα ισχύσει σε χώρους διασκέδασης και εστιατόρια

Ρεβεγιόν με rapid test στο χέρι: Τι θα ισχύσει σε χώρους διασκέδασης και εστιατόρια

Η διαφαινόμενη επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον, αναγκάζει την κυβέρνηση να λάβει εντός της εβδομάδας – πιθανότατα θα ανακοινωθούν σήμερα ή αύριο, Τετάρτη – νέα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας.

Βάσει των πληροφοριών, το ρεβεγιόν φέτος σε όλους τους χώρους διασκέδασης, νυχτερινά κέντρα, μπαρ, κλαμπ, καφέ αλλά και εστιατόρια θα απαιτείται αρνητικό rapid test, το οποίο θα επιβαρύνει οικονομικά τους πολίτες.

Στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα από τα νέα μέτρα να γίνει αφενός μία καλή ιχνηλάτηση σε πανελλαδικό επίπεδο, αφετέρου να υπάρξει μέσα από αυτή την διαδικασία καθυστέρηση όσο το δυνατόν περισσότερο του πέμπτου κύματος που θα φέρει η μετάλλαξη Όμικρον, κάτι που προδικάζουν όλοι οι ειδικοί.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση δεν αποκλείει κανένα νέο μέτρο για την ανάσχεση της πανδημίας, πλην  του γενικού lockdown, το οποίο δεν υπάρχει στο τραπέζι. Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ο οποίος απέκλεισε για μία ακόμα φορά ένα ολικό lockdown, επιβεβαιώνοντας όμως τις σκέψεις για καθολικό τέστινγκ την περίοδο των εορτών.

«Αυτό το οποίο θέλαμε ήταν να γινόταν ένα τεστ σε όλο τον πληθυσμό, προκειμένου να δούμε την πραγματική εικόνα» είπε και πρόσθεσε πως «ενώ καλέσαμε τον κόσμο, δυστυχώς δεν υπήρξε η ανταπόκριση που θα θέλαμε τις εβδομάδες του δωρεάν testing» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο «κάποια στιγμή να έχουμε μια συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας – και για τους εμβολιασμένους και για τους ανεμβολίαστους».

Παράλληλα, η κυβέρνηση σχεδιάζει για όλη την εορταστική περίοδο αυξημένη αστυνόμευση, καθώς τις επόμενες μέρες θα βρίσκονται πάνω από 10.000 αστυνομικοί στους δρόμους ώστε να επιτηρούν την εφαρμογή των μέτρων.

Διαβάστε επίσης: 

Θεοδωρικάκος: 10.000 αστυνομικοί στους ελέγχους covid-19 τις γιορτές

Πλεύρης: Στο «τραπέζι» τέστινγκ για όλους

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News