Business & Finance Σάββατο 20/11/2021, 13:09
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα – Τι αλλάζει από Δευτέρα

Σε ποιες περιοχές δίνεται η δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου στα καταστήματα

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα – Τι αλλάζει από Δευτέρα

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Τα νέα μέτρα θα έχουν ισχύ από τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00. 

Σε ό,τι αφορά το λιανεμπόριο, οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο στο κατάστημα: [α] πιστοποιητικού εμβολιασμού ή [β] πιστοποιητικού νόσησης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9 ή [γ] βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test), σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9.

Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

Στην Περιφέρεια Αττικής, πλην της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, καθώς και στους Δήμους Πατρέων, Ηρακλείου Κρήτης, Λάρισας, Βόλου, Ιωαννιτών, Τρικκαίων, Χαλκίδας, Σερρών, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Κατερίνης, Αγρινίου, Καλαμάτας, Καβάλας, Χανίων, Λαμίας, Κομοτηνής, Ρόδου, Δράμας, Βέροιας και Κοζάνης, για τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή προβλέπεται έναρξη λειτουργίας στις 10:00 και δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου έως τις 21:00.

Δείτε αναλυτικά τα μέτρα και τα πρόστιμα που προβλέπονται σε περίπτωση μη συμμόρφωσης στο συνημμένο έγγραφο.

moneyreview.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ
Το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News