Business & Finance Παρασκευή 12/11/2021, 13:23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

BofA: Ανησυχία για τα κρούσματα στην Ελλάδα – Έρχονται μέτρα;

Η επιτάχυνση των κρουσμάτων φαίνεται ανησυχητική σε Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία, Ελλάδα και Δανία, σύμφωνα  με την Bank of America

BofA: Ανησυχία για τα κρούσματα στην Ελλάδα – Έρχονται μέτρα;

Ανησυχία εκφράζει η Bank of America σε σημερινή της ανάλυση για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνει ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος, ο δείκτης αναπαραγωγής Rt ξεπέρασε το 1 στις τέσσερις μεγάλες χώρες της Ευρωζώνης, έστω και εάν οι τάσεις αρχίζουν να δείχνουν πιο ενθαρρυντικές στη Βρετανία.

BofA: Ανησυχία για τα κρούσματα στην Ελλάδα – Έρχονται μέτρα;-1

Η επιτάχυνση των κρουσμάτων φαίνεται ανησυχητική σε Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία, Ελλάδα και Δανία, σύμφωνα  με την Bank of America.

BofA: Ανησυχία για τα κρούσματα στην Ελλάδα – Έρχονται μέτρα;-2

Κατόπιν τούτων, οίκος δεν πιστεύει ότι οι κυβερνήσεις θα επιβάλουν πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε αυτή τη φάση. Παρόλα  αυτά δεν αποκλείει κάποιες ήπιες παρεμβάσεις σε δραστηριότητες υψηλού ρίσκου.

Όπως επισημαίνει, στην Ολλανδία, η αρμόδια επιτροπή προτείνει να διακοπούν για δύο εβδομάδες οι εκδηλώσεις, με το κλείσιμο των κινηματογράφων και των θεάτρων και πρόσθετους περιορισμούς στα ωράρια και τους κανόνες λειτουργίας σε μπαρ και εστιατόρια.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η Bank of America προχώρησε στην σημαντική αναβάθμιση της πρόβλεψής της για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Πλέον αναμένει ρυθμούς 8,6% φέτος, 3,8% το 2022 και 2,5% το  2023.

Διαβάστε επίσης:

HSBC: Πού χτυπά το 4ο κύμα κορωνοϊού – Η θέση της Ελλάδας

Ολλανδία: Μερικό lockdown φέρνει η «έκρηξη» κρουσμάτων

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News