Business & Finance Παρασκευή 19/11/2021, 10:23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα μέτρα: Κυλιόμενο ωράριο προσέλευσης των εργαζομένων – Αλλαγές στο ωράριο των καταστημάτων

Σε ποια καταστήματα έχουν πρόσβαση οι ανεμβολίαστοι και σε ποια όχι

Νέα μέτρα: Κυλιόμενο ωράριο προσέλευσης των εργαζομένων – Αλλαγές στο ωράριο των καταστημάτων

Την τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων του λιανικού εμπορίου στα αστικά κέντρα ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Σ. Αναγνωστόπουλος, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για την εξειδίκευση των νέων μέτρων με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας.

Όπως ανέφερε, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ τις καθημερινές. Στόχος είναι να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα ΜΜΜ και η κατανομή της προσέλευσης των καταναλωτών σε περισσότερες ώρες, ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία ουρών.

Παράλληλα θα εφαρμοστεί κυλιόμενο ωράριο προσέλευσης των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, από τις 7.30 – 9.30, σε πέντε τμήματα που να καλύπτουν ισομερώς τους εργαζόμενους.

Πέρα από τους εσωτερικούς χώρους εστίασης, οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να εισέρχονται, ούτε με αρνητικό τεστ, σε κέντρα διασκέδασης, θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία, εκθέσεις, συνέδρια, γυμναστήρια και γήπεδα (θα μπορούν να εισέρχονται οι εμβολιασμένοι και οι εντός των τελευταίων 6 μηνών νοσήσαντες).

Στα καταστήματα λιανικού εμπορίου, στα κομμωτήρια, στους χώρους παροχής υπηρεσιών αισθητικής δυνατότητα πρόσβασης έχουν οι εμβολιασμένοι, οι νοσήσαντες τους τελευταίους έξι μήνες και οι ανεμβολίαστοι που έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο.

Στα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα αγοράς τροφίμων, τους φούρνους και τις κάβες, η πρόσβαση των καταναλωτών είναι δυνατή χωρίς κανένα άλλο έλεγχο. Ωστόσο στην περίπτωση αυτή ισχύει περιορισμός μέγιστης δυνατής ταυτόχρονης παρουσίας πελατών εντός του καταστήματος στο ένα άτομο ανά 9 τ.μ. Στα φαρμακεία η πρόσβαση των πολιτών γίνεται χωρίς έλεγχο.

Σε ό,τι αφορά τα παιδιά ηλικίας 4 – 17 ετών η πρόσβασή τους σε όλους τους παραπάνω χώρους είναι δυνατή με τη διενέργεια self test 24 ώρες πριν από την παρουσία τους στον χώρο.

moneyreview.gr

Διαβάστε ακόμη:

Μίνι lockdown ανεμβολίαστων: Πού επιτρέπεται η πρόσβαση με τεστ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News