Business & Finance Τρίτη 2/11/2021, 18:10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Rapid test για τους ανεμβολίαστους σε εστίαση, καταστήματα και κομμωτήρια

Rapid test για τους ανεμβολίαστους σε εστίαση, καταστήματα και κομμωτήρια

Με PCR ή rapid test θα μπορούν να προσέρχονται οι ανεμβολίαστοι πολίτες στους μικτούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, στα εμπορικά καταστήματα, στις τράπεζες, στις δημόσιες υπηρεσίες και στα κομμωτήρια, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, παρουσιάζοντας τα νέα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας.

Αντίθετα, χωρίς διαγνωστικό έλεγχο θα συνεχίσουν να προσέρχονται σε υπηρεσίες, οι οποίες θεωρούνται αναγκαίες, όπως τα καταστήματα τροφίμων και σούπερ μάρκετ, οι εκκλησίες και τα φαρμακεία.

Την ίδια ώρα, όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε δύο τεστ εβδομαδιαίως, τα οποία θα πραγματοποιούνται με δικά τους έξοδα.

«Oι περιορισμοί θα αφορούν στους ανεμβολίαστους, καθώς αυτοί κινδυνεύουν πολύ περισσότερο και πρέπει να υπάρχουν μέτρα για να τους προστατεύσουν» σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πλεύρης, κατά την παρουσίαση των μέτρων.

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το προσεχές Σάββατο και θα ισχύουν για όλη την επικράτεια.

Aνοίγει για όλους η πλατφόρμα για τη γ’ δόση

Όσον αφορά τους εμβολιασμένους πολίτες, ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε για τις 5 Νοεμβρίου το άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού της τρίτης- ενισχυτικής δόσης για όλους ανεξαιρέτως, υπό την προϋπόθεση να έχουν παρέλθει έξι μήνες από τον βασικό εμβολιασμό.  

Τι ισχύει σε εστίαση, διασκέδαση

Με βάση τις σημερινές ανακοινώσεις, στους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης εξακολουθεί να επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους, με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Αντίθετα στους ανοιχτούς ή μικτούς χώρους, οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα μπορούν να προσέρχονται πλέον αποκλειστικά με την προσκόμιση αρνητικού PCR ή Rapid test.

Για τους παραβάτες δε, προβλέπεται διπλασιασμός των προστίμων και 10 μέρες αναστολή λειτουργίας του καταστήματος.

Νέο ρεκόρ με 6.700 κρούσματα

Στο μεταξύ, με γεωμετρική άνοδο αυξάνονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) να ανακοινώνει 6.700 νέα περιστατικά το τελευταίο 24ωρο. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών, παράλληλα, ανήλθε σε 434, ενώ οι νέοι θάνατοι καθορίστηκαν σε 59.  

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Αντιδράσεις για τα νέα μέτρα στο λιανεμπόριο – «Ασύμμετρο το βάρος»

Κορωνοϊός: Νέα εκτινάξη με 6.700 νέα κρούσματα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News