Business & Finance Τρίτη 2/11/2021, 18:59
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντιδράσεις για τα νέα μέτρα στο λιανεμπόριο – «Ασύμμετρο το βάρος»

Αντιδράσεις για τα νέα μέτρα στο λιανεμπόριο – «Ασύμμετρο το βάρος»

Έντονη είναι η αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ) στο άκουσμα των νέων μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας, τα οποία περιλαμβάνουν την απαγόρευση εισόδου στα καταστήματα όσων ανεμβολίαστων πολιτών δεν προσκομίζουν αρνητικό PCR ή rapid test. 

Σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του ΕΣΑ, Σταύρος Καφούνης έκανε λόγο για ασύμμετρο βάρος στις πλάτες του λιανεμπορίου, το οποίο από την πρώτη στιγμή τήρησε ευλαβικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Αφού υπενθύμισε ότι το εμπόριο ουδέποτε αποτέλεσε εστία μετάδοσης του ιού, σημείωσε ότι είναι ανέφικτο οι καταστηματάρχες και οι εργαζόμενοι να ελέγχουν ποιοι πελάτες είναι εμβολιασμένοι και ποιοι όχι.  

Κατά τον ίδιο, εξάλλου, αυτό το μέτρο το μόνο που θα κάνει είναι να «επιδεινώσει το οικονομικό περιβάλλον, σε μια περίοδο που επανέρχεται σταδιακά η αισιοδοξία στην αγορά». 

Υπενθυμίζεται ότι από το προσεχές Σάββατο σε όλη την επικράτεια, οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα μπορούν να εισέρχονται στα εμπορικά καταστήματα μόνο με αρνητικό PCR ή rapid test. 

Το ίδιο θα ισχύει και σε άλλους κλάδους, όπως οι μικτοί χώροι εστίασης και διασκέδασης, οι τράπεζες, οι δημόσιες υπηρεσίες και τα κομμωτήρια. 

Η ανακοίνωση του κ. Καφούνη 

«Το λιανεμπόριο από την αρχή της πανδημίας έχει αντιμετωπίσει με εξαιρετική σοβαρότητα τόσο τις οικονομικές όσο και τις υγειονομικές προκλήσεις,  τηρώντας ευλαβικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλά. 

Άλλωστε έχουμε όλοι συμφωνήσει ότι ουδέποτε αποτέλεσε εστία μετάδοσης του covid-19 και κανείς στο παρελθόν δεν αμφισβήτησε το ασφαλές περιβάλλον εντός των καταστημάτων. 

Ως εκ τούτου, η απαίτηση να ελέγχονται από τους εργαζόμενους στα καταστήματα οι καταναλωτές είναι ανέφικτη και δυστυχώς το μέτρο αυτό θα επιδεινώσει το οικονομικό περιβάλλον, σε μία περίοδο που επανέρχεται σταδιακά η αισιοδοξία στην αγορά.» 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News