ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τo τέταρτο κύμα της πανδημίας πιέζει: Ποια μέτρα εξετάζονται για εστίαση – μεικτούς χώρους

Γενικό lockdown όπως το ξέραμε δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει

Τo τέταρτο κύμα της πανδημίας πιέζει: Ποια μέτρα εξετάζονται για εστίαση – μεικτούς χώρους

Αντιμέτωπη με ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται πλέον η χώρα, με την κυβέρνηση να καλείται να λύσει μια πολύ δύσκολη εξίσωση, καθώς από τη μία δεν μπορεί και δεν υπάρχει περίπτωση πισωγυρίσματος και από την άλλη τα νοσοκομεία, ιδιαιτέρως στη Βόρεια Ελλάδα, έχουν σχεδόν 100% πληρότητα.

Μπροστά σε αυτή την δύσκολη κατάσταση η κυβέρνηση πρέπει να πάρει αποφάσεις. Γενικό lockdown όπως το ξέραμε δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει, όπως ξεκαθάρισε και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε τηλεοπτική του συνέντευξη το Σαββατοκύριακο.

Ποια μέτρα εξετάζονται

Τα μέτρα που εξετάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες του moneyreview.gr θα αφορούν αποκλειστικά τις λεγόμενες «κόκκινες» περιοχές και τους μεικτούς χώρους, δηλαδή αυτούς που μπαίνουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι πολίτες. Συγκεκριμένα:

α) Να μεγαλώσουν οι αποστάσεις στους μεικτούς χώρους (από 1,5 μέτρο στα 2, περιορίζοντας έτσι την πληρότητα και μαζί τα… έσοδα

β) Να κάθονται λιγότερα άτομα στο τραπέζι και από 10 άτομα που ισχύει τώρα να πάμε ενδεχομένως στα 6.

γ) Να κάνουν ένα παραπάνω rapid test οι εργαζόμενοι στην εστίαση, δηλαδή από 2 την εβδομάδα να πάμε στα 3.

Αυστηρά πρόστιμα

Την ίδια ώρα το υπουργείο Ανάπτυξης ξεκινάει σαφάρι ελέγχων που κρίνονται επιβεβλημένοι μετά και περιστατικό με τον κ. Βασιλακόπουλο, που ανέδειξε τους μηδενικούς ελέγχους ειδικά στην επαρχία. Από την στιγμή που θα αποφασιστεί να υπάρξουν μέρα για τους μεικτούς χώρους, αυτοί δεν θα περιοριστούν μόνο στην εστίαση, αλλά θα επεκταθούν και σε άλλους τομείς, όπως είναι τα θέατρα. Τον συγκεκριμένο ενδεχόμενο άφησε ανοικτό και ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης, που τόνισε πως δεν υπάρχει καμία διαφωνία μεταξύ των ειδικών και της κυβέρνησης για τους κλειστούς χώρους αμιγώς για εμβολιασμένους αλλά μόνο για τους μεικτούς.

Διαβάστε ακόμη: Σαρηγιάννης: Να δοθούν δωρεάν self test και στους εμβολιασμένους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News