Business & Finance Παρασκευή 16/07/2021, 12:06
BUSINESS & FINANCE

Μόνο εμβολιασμένοι σε ανοιχτά κλαμπ και κέντρα διασκέδασης – Αναλυτικά τι ισχύει

Τα μέτρα σε εστίαση, ψυχαγωγία, συναυλίες, θέατρα, γήπεδα

Μόνο εμβολιασμένοι σε ανοιχτά κλαμπ και κέντρα διασκέδασης – Αναλυτικά τι ισχύει

Στη δημοσιότητα δόθηκε το Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) με τα μέτρα προστασίας, τα οποία θα ισχύουν σε χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας και διασκέδασης έως το τέλος του καλοκαιριού (31 Αυγούστου).

Συγκεκριμένα, τα νέα μέτρα ορίζουν τα εξής:

Όλοι οι κλειστοί χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας (κινηματογράφοι, θέατρα) θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες (αμιγείς χώροι) και καθήμενους. Παράλληλα θα ισχύουν τα εξής:

  • 85% πληρότητα
  • Χρήση μάσκας σε θέατρα και σινεμά
  • Ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση self test γονέων

Υπενθυμίζεται ότι στους ανοιχτούς χώρους εστίασης επιτρέπονται κανονικά οι μη εμβολιασμένοι, με τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας.

Συναυλίες, θέατρα

Όσον αφορά τους υπαίθριους χώρους ψυχαγωγίας (ζωντανά θεάματα, ακροάματα), θα δίνεται η δυνατότητα επιλογής μεταξύ αμιγών χώρων και μικτών χώρων.

Όσοι επιλέξουν τους αμιγείς χώρους, θα λειτουργούν με πληρότητα 85% ανεξαρτήτων της συνολικής χωρητικότητας. Όσοι επιλέξουν τους μικτούς χώρους, η πληρότητα ξεκινάει από 65% (για έως 15.000 καθήμενους) και φθάνει σε 75% (για 1.000 καθήμενους).

Και στις δύο περιπτώσεις η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Κέντρα διασκέδασης

Στα υπαίθρια και κλειστά κέντρα διασκέδασης (μουσικά κέντρα, κλαμπ), επιτρέπονται μόνο οι αμιγείς χώροι, με πληρότητα 85% και αποκλειστικά καθήμενους.

Γήπεδα

Τέλος, στα γήπεδα, είτε ανοιχτά είτε κλειστά, η προσέλευση επιτρέπεται μόνο για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας. Η πληρότητα θα φθάνει το 80% με ανώτατο όριο τα 25.000 άτομα για τα ανοιχτά γήπεδα και τα 8.000 άτομα για τα κλειστά γήπεδα.

Οι ανήλικοι μπορούν να προσέρχονται με δήλωση self test γονέων και θα αντιστοιχούν έως το 5% της πληρότητας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News