Business & Finance Κυριακή 3/10/2021, 12:43
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Σκρέκας: Μειώσεις σε ΥΚΩ και πάγιες χρεώσεις από το 2022 στους λογαριασμούς ρεύματος

Κ. Σκρέκας: Μειώσεις σε ΥΚΩ και πάγιες χρεώσεις από το 2022 στους λογαριασμούς ρεύματος

Μειώσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, όλων των πολιτών, προανήγγειλε για το 2022 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο οποίος γνωστοποίησε ότι θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες εβδομάδες. 

«Από την επόμενη χρονιά θα υπάρξει σημαντική μείωση σε ό,τι αφορά τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), γιατί έχουμε προχωρήσει στη μικρή ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης, κι από εκεί θα εξοικονομήσουμε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από την επόμενη χρονιά, τα οποία θα αφαιρεθούν από τους λογαριασμούς όλων των καταναλωτών». 

Διαβάστε επίσης: Σε τιμή ρεκόρ και ο άνθρακας – Ενεργειακό κραχ σε Ευρώπη, Ασία

Οι μειώσεις, εφόσον πράγματι επιβεβαιωθούν, θα έρθουν σε μια περίοδο έντονων πληθωριστικών πιέσεων στον κλάδο της ενέργειας, με τις τιμές φυσικού αερίου και άνθρακα να βρίσκονται στα ύψη τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. 

Γι αυτό τον λόγο, άλλωστε, το υπουργείο έχει εφαρμόσει μια σειρά μέτρων απορρόφησης των αυξήσεων, μέσω της επιδότησης έως 300 κιλοβατώρων ανά μήνα και της χορήγησης επιδόματος φυσικού αερίου. 

Διαβάστε επίσης: Νέο ρεκόρ για το φυσικό αέριο – «Χτύπησε» τα 100 ευρώ η μεγαβατώρα

Την ίδια ώρα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε ότι μακροπρόθεσμα θα υπάρξουν και ελαφρύνσεις, οι οποίες θα σχετίζονται με τα πάγια τέλη των λογαριασμών ρεύματος.  

«Θα ανακοινώσουμε ποια θα είναι η ελάφρυνση τα επόμενα χρόνια από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις (τέλη) μέσα από το επενδυτικό πλάνο της κυβέρνηση και του ΑΔΜΗΕ» εξήγησε, χαρακτηριστικά. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News