Business & Finance Τετάρτη 9/06/2021, 19:29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: Εμπιστοσύνη των αγορών στην ανάκαμψη της Ελλάδας 

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα από τη σημερινή συναλλαγή άντλησε 2,5 δισ. ευρώ

Κυρ. Μητσοτάκης: Εμπιστοσύνη των αγορών στην ανάκαμψη της Ελλάδας 

Η σημερινή έκδοση του ελληνικού 10ετούς κρατικού ομολόγου και η ευρεία ζήτηση που έτυχε από τους επενδυτές, αποτελεί σαφή ένδειξη της εμπιστοσύνης που έχει περιβάλει την πορεία προς την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, όπως επισήμανε με ανάρτηση μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα από τη σημερινή συναλλαγή άντλησε 2,5 δισ. ευρώ, με τον δείκτη κάλυψης της ζήτησης προς την προσφορά να ξεπερνάει τις 11 φορές.

Στην τέταρτη για φέτος έξοδος στις αγορές η ανταπόκριση ήταν και πάλι θερμή. Οι προσφορές ξεπέρασαν τα 29 δισ. ευρώ και το επιτόκιο υποχώρησε κοντά στο 0,9%.

Το κουπόνι της έκδοσης όταν άνοιξε το βιβλίο προσφορών τιμολογήθηκε στις 90 μονάδες βάσης επί των midswaps. Τελικά έκλεισε στις 82 μονάδες βάσης, δηλαδή στο 0,91%. Την έκδοση έχουν αναλάβει οι BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JPMorgan και Nomura. 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Έλληνα πρωθυπουργού αναφέρει:

«Άλλη μια ένδειξη της εμπιστοσύνης στην ελληνική ανάκαμψη και των μακροπρόθεσμων προοπτικών μας. Σήμερα εκδώσαμε ένα 10ετές ομόλογο με απόδοση κοντά στο 0,9%. Η χώρα δανείζεται με τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά ρεκόρ».

Για ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση και εξαιρετική ποιότητα μίλησε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Η έκδοση δείχνει ότι η Ελλάδα κερδίζει την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας, τόνισε, επισημαίνοντας ότι το spread του ελληνικού 10ετούς έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου επέστρεψε στα επίπεδα του 2008. Από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα, η Ελλάδα έχει αντλήσει μόνο από τις αγορές κεφαλαίου 27,5 δισ. ευρώ, με ιδιαίτερα καλούς όρους, σημείωσε.

moneyreview.gr

 
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News