Business & Finance Πέμπτη 6/05/2021, 09:19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θ. Σκυλακάκης: Ρυθμοί ανάπτυξης 4% την επόμενη τετραετία

Έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις από το εξωτερικό

Θ. Σκυλακάκης: Ρυθμοί ανάπτυξης 4% την επόμενη τετραετία

Το Ταμείο Ανάκαμψης και τα πρόσθετα χρήματα που αυτό φέρνει θα κινητοποιήσει επενδύσεις, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα οδηγήσει σε καλύτερους μισθούς. Αυτό επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ενώ τόνισε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας από το εξωτερικό. Εμφανίστηκε δε αισιόδοξος για τις προοπτικές ανάπτυξης. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για επενδύσεις στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε και σε διαδικτυακή διάλεξη που πραγματοποιήθηκε χθες με Γάλλους εκπρόσωπους επιχειρήσεων, οι οποίοι βλέπουν θετικές προοπτικές στην οικονομία μας.

Αναφερόμενος στην πορεία της ελληνικής οικονομίας είπε ότι τα στοιχεία του οικονομικού επιτελείου δείχνουν μέσο ρυθμός ανάπτυξης 4% τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η καλύτερη επίδοση θα έρθει το 2022, όπως εξήγησε. 

Κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή έκδοση νέου πενταετούς ομολόγου στην οποία οι προσφορές ξεπέρασαν τα 20 δισ. ευρώ και το επιτόκιο κινήθηκε στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του 0,2%, μίλησε για μία καλή εξέλιξη και επεσήμανε ότι σε αυτά τα θετικά νέα πρέπει να προστεθούν η πορεία του δεκαετούς ομόλογου αλλά και οι αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης.

Πηγή: Skai.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News