Business & Finance Παρασκευή 2/04/2021, 16:34
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Μητσοτάκης: Εκτιμώ ότι η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα

Κ. Μητσοτάκης: Εκτιμώ ότι η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα

Για μετά το Πάσχα φαίνεται ότι αναβάλλεται το άνοιγμα της εστίασης, όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ολοκλήρωση της συζήτησης στη Βουλή των Ελλήνων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Εκτίμηση μου είναι πως η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα, βάσει των τωρινών επιδημιολογικών δεδομένων» δήλωσε, χαρακτηριστικά, κατεβάζοντας τον πήχυ των προσδοκιών για επαναλειτουργία του κλάδου εντός Απριλίου.

Υπενθυμίσε πάντως, όλα τα μέχρι στιγμής μέτρα στήριξης προς τον κλάδο, ενώ σημείωσε ότι έξι στις επτά επιχειρήσεις έλαβαν κάποιου είδους μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής.

«Παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της ύφεσης, η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα και ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στις απαιτήσεις της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Αυτό δεν σημαίνει πως η ανάκαμψη την επόμενη ημέρα θα είναι αυτόματη. Θα χρειαστεί ενίσχυση και την επόμενη ημέρα» έσπευσε να προσθέσει.

Όσον αφορά την δράση των 330 εκατ. ευρώ, η οποία ανακοινώθηκε χθες και αφορά κεφάλαιο κίνησης για την αγορά πρώτων υλών κατά την περίοδο επανεκκίνησης της εστίασης, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι αφορά όλες τις επιχειρήσεις που «έχασαν» το 30% του τζίρου.

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε χθες, δεν θα έχει κανένα “κόφτη”. Θα σας ζητούσα κ. Τσίπρα να επικοινωνήσετε με τον κλάδο της εστίασης και να σας πουν εκείνοι πως υποδέχτηκαν τα χθεσινά μέτρα στήριξης» κατέληξε, απαντώντας στις σχετικές αιτιάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News