Πολιτική Παρασκευή 2/04/2021, 12:56
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Αντιφάσεις και εξόφθαλμη ανικανότητα από την κυβέρνηση

«Δεν ξέρετε πού πατάτε και πού βρίσκεστε, δεν εμπνέετε πια καμία εμπιστοσύνη» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό

Αλ. Τσίπρας: Αντιφάσεις και εξόφθαλμη ανικανότητα από την κυβέρνηση

«Αντιφάσεις, διαχειριστική ανεπάρκεια και εξόφθαλμη ανικανότητα» στη διαχείριση της πανδημίας καταλόγισε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή. «Δεν ξέρετε πού πατάτε και πού βρίσκεστε, δεν εμπνέετε πια καμία εμπιστοσύνη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Έχω την αίσθηση ότι ήρθατε σήμερα εδώ για να μας παρουσιάσετε ένα success story» είπε ο κ. Τσίπρας σχολιάζοντας την πρωτολογία του Πρωθυπουργού. «Δεν θα αμφισβητήσω ότι έχει ανάγκη η κοινωνία μία νέα αισιοδοξία. Δεν πρόκειται όμως αυτή η αισιοδοξία να δημιουργηθεί με ρητορικά σχήματα, με επικοινωνιακό καλλωπισμό, με ανούσιες αντιπαραθέσεις με στημένες δίκες, διώξεις πολιτικών αντιπάλων, με αστυνομική καταστολή» ανέφερε.

Κατηγόρησε παράλληλα τον Πρωθυπουργό ότι «με μία μακάβρια λογιστική εμφανίζει ως ειδυλλιακά αυτά που ζούμε σήμερα γιατί ‘εμείς είμαστε καλύτερα από τις άλλες χώρες’». «Μπορεί να είμαστε καλύτερα από άλλες χώρες αλλά είμαι πολύ χειρότερα από άλλες χώρες. Αυτό που έχετε καταφέρει με γεωμετρική πρόοδο να καταστρέψετε είναι η εμπιστοσύνη των πολιτών. Οι πολίτες παρακολουθούν ζαλισμένοι ένα χορό αντιφάσεων, διαχειριστικής ανεπάρκειας αι εξόφθαλμης ανικανότητας» συνέχισε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία «την τελευταία εβδομάδα η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη σε ρυθμό θνητότητας και κρουσμάτων» ενώ όπως ανέφερε «την τελευταία εβδομάδα έχει γίνει βουτιά 20 θέσεων στο μηνιαίο δείκτη ανθεκτικότητας της Covid που μας κατατάσσει στην 40 θέση ανάμεσα σε 53 χώρες». 

«Η αυταρέσκειά σας, η διαχειριστική ανικανότητά σας, η ιδεοληψία και η εχθροπάθειά σας απέναντι στους αντιπάλους σας, η προσφυγή σας στη βία των λόγων και των έργων σας έχουν καταστήσει πολλαπλασιαστές της κρίσης που ζούμε» συνέχισε, κατηγορώντας την κυβένρηση ότι κάθε μέρα «προετοιμάζει τα λάθη της επόμενης». «Μιλάμε για τραγικά λάθη στη στρατηγική σας. Στα 1.000 κρούσματα lockdown, στα 4.500 άνοιγμα των δραστηριοτήτων» παρατήρησε.

Υποστήριξε στη συνέχεια ότι είναι «λυπηρό μέσα στις συνθήκες αυτού του δράματος να εμφανίζονται εκείνοι που έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη να μην καταλαβαίνουν τίποτα, να μην σέβονται την αλήθεια» και να εμφανίζουν τους «θανάτους και τα λουκέτα ως μία φυσιολογική εξέλιξη στο πλαίσιο της πανδημίας».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News