Πολιτική Παρασκευή 12/03/2021, 13:50
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης προς Αλ. Τσίπρα: Επενδύετε στην πόλωση και στον ψεύτικο διχασμό

Κ. Μητσοτάκης προς Αλ. Τσίπρα: Επενδύετε στην πόλωση και στον ψεύτικο διχασμό

Με αλληλοκατηγορίες για διχασμό συνεχίστηκαν οι δευτερολογίες του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, στο πλαίσιο της ερώτησης που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για την αστυνομική βία.

«Καταλαβαίνω γιατί επενδύετε στην πόλωση και στον ψεύτικο διχασμό είναι το μόνο που ξέρετε και μπορείτε να κάνετε καλά. Είναι μία στρατηγική που έχετε υπηρετήσει με συνέπεια στο παρελθόν» είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «το πολιτικό βιογραφικό» του κ. Τσίπρα «άρχισε να γράφεται στις πλατείες των Αγανακτισμένων».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως πλέον «η ελληνική κοινωνία έχει ωριμάσει» και πως αν ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι το 2021 «μπορεί να ξαναστήσει ένα τέτοιο σκηνικό κοινωνικής έντασης είναι βαθια γελασμένος» καθώς «δεν υπάρχει κοινωνική πλειοψηφία να τον ακολουθεί σε αυτό τον δρόμο». Επισήμανε παράλληλα πως είναι «πολιτικά και ηθικά ανεπίτρεπτο το δηλητήριο που στάζει» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία.

Κατηγόρησε στη συνέχεια τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είναι «εκτός εποχής και εκτός κλίματος» και απαντώντας εκ νέου στις κατηγορίες του κ. Τσίπρα για αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας είπε: «Όσο κι αν ισχυρίζεστε ότι η Ελλάδα απέτυχε θα απαντώ με τα πραγματικά στοιχεία. Επιμένετε να μιλάτε για την πανδημία λες και είναι μία ελληνική ιδιαιτερότητα. Παραγνωρίζετε ότι αυτή η χώρα παρά το αδύνατο σύστημα υγείας κατάφερε και πέτυχει σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι άλλες χώρες έναν βαθμό ελάχιστης κοινωνικής συναίνεσης τήρησης σκληρών μέτρων για να περιορίσουμε όσο ήταν δυνατό τις ανθρώπινες απώλειες. Όσο ισχυρίζεστε ότι η Ελλάδα απέτυχε στη διαχείριση την κρίση της πανδημίας τόσο θα έρχομαι εδώ και θα σας λέω πως είστε ψεύτης. Ο μόνος λόγος που το κάνετε είναι για να επενδύσετε πάνω στην αγανάκτηση και στο θυμό και το κάνετε ανερυθρίαστα».

Κάλεσε επίσης τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση στο δίλημμα: προστασία της ανθρώπινης ζωής ή παρότρυνση για συμμετοχή σε διαδηλώσεις. «Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτό το οποίο κάνετε είναι επικίνδυνο; Πηγαίνει πιο πίσω τη δυνατότητά μας να ανοίξουμε την οικονομική ζωή» είπε ενώ στηλίτευσε και την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το πιστοποιητικό εμβολιασμου; «Λυσσάξατε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού από την πρώτη στιγμή που προτάθηκε ως ιδέα. Σας ερωτώ: αν πετύχουμε το πιστοποιητικό εμβολιασμού, η κυβέρνηση ωφελείται ή ωφελείται ο ξενοδόχος από τη Ρόδο ή από την Κρήτη; Eίναι καλό ή κακό για τη χώρα αυτό;» είπε.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «αμήχανη και ασυνάρτητη» την πρωτολογία του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον για προσπάθεια διχασμού. «Η ομιλία σας ήταν ένα εξαιρετικό δείγμα ενός πρωθυπουργού που θέλει να διχάσει. Επικαλεστήκατε επιχειρήματα της Ομάδας Αλήθειας. Η μόνη σας καλή στιγμή ήταν όταν ζητήσατε συγγνώμη αλλά και αυτή ήταν μισή και την απαξιώσατε με αναφορές στο 2016 και 2017. Δεν ζητήσατε συγγνώμη όμως για τα περιστατικά της Νέας Σμύρνης» είπε.

Απαντώντας στις βολές του πρωθυπουργού για την αστυνομική βία επί ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας αντέτεινε: «Όταν ήμουν στην αντιπολίτευση μου ζητούσατε “κ. Τσίπρα λύστε τα χέρια της Αστυνομίας”, τώρα με κατηγορείτε για αστυνομική βία επί των ημερών μας. Πότε λέγατε αλήθεια; Τότε ή τώρα;».

Έκανε επίσης λόγο για «ρουσφετολογικές προσλήψεις» στην Ομάδα ΔΙΑΣ, ενώ αναφέρρθηκε και στην υπόθεση Ινδαρέ σημειώνοντας πως η ΕΛΑΣ προσπάθησε να ενοχοποιήσει ένα πολίτη της μεσαίας τάξης για να αποσείσει τις δικές της ευθύνες.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News