Business & Finance Τετάρτη 18/11/2020, 16:44
ΑΓΟΡΕΣ

«Οverweight» για την ελληνική αγορά δηλώνει η Morgan Stanley

Στις κορυφαίες επιλογές για την περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (ΕΕΜΕΑ) συγκαταλέγει την Ελλάδα η Morgan Stanley, η οποία δηλώνει «overweight» για τις ελληνικές μετοχές

Πιο συγκεκριμένα, η επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι η Ελλάδα θα ωφεληθεί σημαντικά από την ανάκαμψη, η οποία αναμένεται μετά τη διανομή του εμβολίου και την άρση της οικονομικής αβεβαιότητας.

Κι αυτό, χάρη στην υψηλή εξάρτηση της χώρας από τον κλάδο του τουρισμού, ο οποίος εκτιμάται ότι θα καταγράψει ισχυρή άνοδο σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο.

Ειδική μνεία κάνει και στον τραπεζικό κλάδο, καλώντας τους επενδυτές να εμπιστευτούν τις μετοχές των Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα, για τις οποίες βλέπει σημαντικά περιθώρια ανόδου. 

Μάλιστα, συνολικά για το ελληνικό χρηματιστήριο, το περιθώριο ανόδου εκτιμάται στο 27%.  Σ’ αυτό σημαίνοντα ρόλο, πέραν της τουριστικής ανάκαμψης, θα διαδραματίσει και το Ταμείο Ανάκαμψης, από το οποίο η Ελλάδα αναμένεται να λάβει περίπου 32 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Βλέπουμε άνοδο 27%, η οποία θα βασιστεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και στην εξάρτηση από τον τουρισμό και τα ταξίδια, τα οποία θα “ανοίξουν” εκ νέου» σημειώνει χαρακτηριστικά η Morgan Stanley, σε σημερινή ανάλυσή της.

Μάλιστα, η επενδυτική τράπεζα διατηρεί την αισιοδοξία της για την πορεία της Ελλάδας και όσον αφορά το 2022.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News