Business & Finance Πέμπτη 29/10/2020, 20:30
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικό momentum στη Wall Street με οδηγό τον τεχνολογικό κλάδο

Ανοδικό momentum στη Wall Street με οδηγό τον τεχνολογικό κλάδο

Τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για την αμερικανική οικονομία έδωσαν ώθηση στις αμερικανικές μετοχές, που κατάφεραν να ανακτήσουν μέρος του χαμένου εδάφους της προηγούμενης συνεδρίασης, στη διάρκεια της οποίας υπέστησαν τις χειρότερες απώλειες των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Νευρικότητα και απώλειες στην Ευρώπη, με την επαναφορά του lockdown σε Γαλλία και Γερμανία να τρομάζει τις αγορές, την ώρα που οι ζοφερές εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών εντείνουν τις ανησυχίες για επιστροφή στην ύφεση.

Στη Wall Street πρωταγωνίστησε ο κλάδος τεχνολογίας, με τον Nasdaq να σημειώνει άνοδο πάνω από 1%, εν αναμονή της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων τριμήνου από τους τεχνολογικούς κολοσσούς Apple, Amazon.com, Alphabet και Facebook μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης. ΣΤο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και οι μετοχές του κλάδου αυτοκινήτων, μετά την ανάπτυξη-ρεκόρ της αμερικανικής οικονομίας στο τρίτο τρίμηνο.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει σταθερή τη νομισματική της πολιτική και η παραδοχή Λαγκάρντ για επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών της Ευρωζώνης εν μέσω του δεύτερου κύματος πανδημίας άσκησαν πιέσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με απώλειες 0,15%, χάνοντας το σύνολο των αρχικών του κερδών. Οι μετοχές του κλάδου ταξιδίων και αναψυχής ήταν το μεγαλύτερο βαρίδι, χάνοντας 2,4%.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση, οι ευρωπαϊκές μετοχές είχαν υποχωρήσει σε χαμηλά πενταμήνου στη χειρότερη ενδοσυνεδριακή πτώση από τα τέλη ΣΕπτεμβρίου, καθώς Γερμανία και Γαλλία ανακοίνωσαν νέα μέτρα lockdown, σε μια προσπάθεια ανάσχεσης της διασποράς της νόσου.

Στη Φραγκφούρτη, ο DAX κατάφερε να παραμείνει σε θετικό έδαφος, ενώ Λονδίνο, Παρίσι και Μιλάνο έκλεισαν με οριακή πτώση.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News