Business & Finance Κυριακή 7/02/2021, 11:00
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι κλείνει από τις 17:00 – Τι θα γίνει με τις λαϊκές αγορές

Τι κλείνει από τις 17:00 – Τι θα γίνει με τις λαϊκές αγορές

Κλειστά θα είναι σήμερα μετά τις 5 το απόγευμα, αλλά και το επόμενο Σαββατοκύριακο 13ης και 14ης Φεβρουάριου, τα μίνι μάρκετ, ψιλικατζίδικα και τα καταστήματα μαναβικής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. 

Aνοιχτά από την άλλη θα μπορούν να είναι τα φαρμακεία, τα βενζινάδικα και τα περίπτερα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Σταμπουλίδης προανήγγειλε επίσης επανεξέταση της αναστολής λειτουργίας των λαϊκών αγορών: «Δεν ήταν εισήγησή μας η αναστολή των λαϊκών αγορών το Σάββατο» είπε προσθέτοντας ότι το θέμα θα επανεξεταστεί τις επόμενες μέρες, μετά και τις εικόνες συνωστισμού που καταγράφηκαν χθες στα σούπερ μάρκετ. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε επίσης σχολιάσει χθες ότι το μέτρο μπορεί να οδηγήσει σε συνωστισμό στα σούπερ μάρκετ και θα πρέπει να επανεξεταστεί από τους λοιμωξιολόγους. 

Ο κ. Σταμπουλίδης  διευκρίνισε ότι τα σούπερ μάρκετ θα μπορούν να πωλούν κουβέρτες, παντόφλες, θερμαντικά σώματα και άλλα σχετικά είδη. 

Σχετικά με την αναστάτωση που προκλήθηκε το Σάββατο με το take away στην εστίαση τα Σαββατοκύριακα και την ανάκληση της απαγόρευσης από το υπουργείο Ανάπτυξης, σχολίασε: «Δεν είχε λογική η απαγόρευση του take away στην εστίαση τα Σαββατοκύριακα και τέτοιες αποφάσεις πρέπει να φιλτράρονται περισσότερο. Εμείς δείξαμε όμως ότι σεβόμαστε την Επιτροπή, αλλά επικράτησε η λογική στην εξυπηρέτηση του κόσμου».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News