Business & Finance Δευτέρα 22/05/2023, 11:50
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Teneo Intelligence: Άνοιξε ο δρόμος για την επενδυτική βαθμίδα – Εξαφανίζεται το «στίγμα»

Teneo Intelligence:  Άνοιξε ο δρόμος για την επενδυτική βαθμίδα – Εξαφανίζεται το «στίγμα»

Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα ανοίγει τον δρόμο για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μέσα στους επόμενους μήνες, έπειτα από 13 χρόνια στην κατηγορία junk, εκτιμά ο Wolfango Piccoli, συν-πρόεδρος της Teneo Intelligence.

«Το αποτέλεσμα των εκλογών θέτει την Ελλάδα σταθερά σε τροχιά για την εξασφάλιση αξιολόγησης επενδυτικής βαθμίδας, πιθανώς πριν από το τέλος του έτους», αναφέρει ο Piccoli, μιλώντας στο Bloomberg.

«Ενώ μια τέτοια αναβάθμιση είναι σε μεγάλο βαθμό προεξοφλημένη από τους επενδυτές, θα είναι μία σημαντική στιγμή, καθώς το στίγμα που ισχύει από τα τέλη του 2010 θα εξαφανιστεί», σημειώνει.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, οι εκλογές θεωρούνταν από τους αναλυτές και τους επενδυτές το τελευταίο εμπόδιο στον δρόμο για την επενδυτική βαθμίδα, ενώ η νίκη Μητσοτάκη αντιμετωπίζεται σαν το πιο φιλικό προς τις αγορές αποτέλεσμα. Άλλωστε, το 2022, το ελληνικό χρέος μειώθηκε γρηγορότερα ως προς το ΑΕΠ έναντι όλων των ευρωπαϊκών χωρών.

Σημειώνεται ότι για επιτάχυνση της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας μιλούν επίσης οι αναλυτές των Axia και Eurobank Χρηματιστηριακή.

Με τις προσδοκίες αυτές, τα ελληνικά ομόλογα σημειώνουν ράλι σήμερα, με την απόδοση του 10ετούς να πέφτει στο 3,84%. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

ΑΧΙΑ: Πώς «διαβάζει» τις εκλογές – Ποιες μετοχές θα ξεχωρίσουν

Eurobank Χρηματιστηριακή: Νωρίτερα η επενδυτική βαθμίδα – Re-rating στο ΧΑ – Τι αγοράζει

Axia Ventures: Οι πρώτες προβλέψεις για τα ελληνικά assets μετά τις εκλογές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News