Business & Finance Τρίτη 14/02/2023, 13:41
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτη ενίσχυση 200-300 ευρώ για συνταξιούχους – 300 εκατ. ευρώ το κόστος

Έκτακτη ενίσχυση 200-300 ευρώ για συνταξιούχους – 300 εκατ. ευρώ το κόστος

Έκτακτη ενίσχυση 200 – 300 ευρώ, ανάλογα με το ύψος της σύνταξής τους, θα λάβουν οι συνταξιούχοι που δεν είδαν αύξηση, λόγω της προσωπικής διαφοράς, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Κοζάνη.

Το μέτρο θα εξειδικευτεί αύριο από το οικονομικό επιτελείο, ενώ το δημοσιονομικό του κόστος θα προσεγγίσει τα 300 εκατ. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως πρόκειται για ένα μέτρο στο πλαίσιο των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων και τόνισε πως όσο δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος, θα διορθώνονται οι όποιες αδικίες.

Ρύθμιση οφειλών 

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και μέτρα για τα ιδιωτικά χρέη. Όπως είπε, οφειλέτες οι οποίοι έχασαν τις ρυθμίσεις θα μπορούν να τις αναβιώσουν με την καταβολή δύο μηνιαίων δόσεων.

Επιπλέον, θα υπάρξει στήριξη και για τους οφειλέτες που ήταν συνεπείς αλλά δυσκολεύονται να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους μετά την πανδημία. Συγκεκριμένα, αύριο πρόκειται να ανακοινωθούν οι νέες ρυθμίσεις των 36 έως 72 δόσεων για τους συνεπείς δανειολήπτες που δημιούργησαν νέες οφειλές τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε επίσης: 

LIVE: Η συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη στην Κοζάνη

Aνακοινώνεται σήμερα το έκτακτο επίδομα έως 400 ευρώ για τους συνταξιούχους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News