ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

JP Morgan: Βγαίνει long στα ελληνικά ομόλογα – Οι λόγοι

JP Morgan: Βγαίνει long στα ελληνικά ομόλογα – Οι λόγοι

Να αγοράσουν τα ελληνικά ομόλογα συστήνει στους πελάτες της η JP Morgan, καθώς δεν περιμένει άλλες εκδόσεις από τον ΟΔΔΗΧ για το υπόλοιπο του πρώτου τριμήνου, ενώ χαρακτηρίζει τις αποτιμήσεις τους ως ελκυστικές.

Ειδικότερα, ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος συστήνει στους επενδυτές να ανοίξουν overweight θέσεις στα ελληνικά 7ετή – 10ετή ομόλογα, έναντι των ιταλικών τίτλων.

«Τα ελληνικά ομόλογα έχουν υπο-αποδώσει σε σχέση με τα ιταλικά κατά την πρόσφατη κίνηση μείωσης των spreads, πιθανότατα λόγω της πρόσφατης κοινοπρακτικής έκδοσης», σημειώνει η JP Morgan, αναφερόμενη στη δημοπρασία του νέου 10ετούς τίτλου.

JP Morgan: Βγαίνει long στα ελληνικά ομόλογα – Οι λόγοι-1

Με δεδομένο ότι από την έκδοση αυτή αντλήθηκαν 3,5 δισ. ευρώ, καλύπτοντας το 40% των αναγκών χρηματοδότησης του 2023 (ο στόχος είναι στα 8 δισ.  ευρώ), η JP Morgan εκτιμά ότι η Αθήνα δεν θα βγει ξανά στις αγορές για το υπόλοιπο του πρώτου τριμήνου.

Άλλωστε, ο οίκος έχει δηλώσει ότι οι προοπτικές των ελληνικών ομολόγων για το 2023 είναι εποικοδομητικές, προβλέποντας ότι οι αποδόσεις τους θα είναι ελαφρώς χαμηλότερες από τις αντίστοιχες ιταλικές έως τα τέλη του έτους.

«Με δεδομένες τις περιορισμένες πιέσεις στα ελληνικά κρατικά ομόλογα από την προσφορά, σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, και τις ελκυστικές αποτιμήσεις, συστήνουμε long θέσεις στην Ελλάδα έναντι τα Ιταλίας», σημειώνουν οι αναλυτές, εκφράζοντας προτίμηση για τα μεσοπρόθεσμα ομόλογα.  

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του οίκου, το spread του ελληνικού 10ετούς έναντι του αντίστοιχου γερμανικού bund θα διευρυνθεί από τα τρέχοντα επίπεδα των 211 μονάδων βάσης, στις 225 μονάδες βάσης τον Μάρτιο και στις 235 μονάδες βάσης τον Ιούνιο, πριν να υποχωρήσει στα 200 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο και στις 185 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο του 2023.

Διαβάστε επίσης: 

ING: Θετική ανάπτυξη αλλά και πολιτική αβεβαιότητα βλέπει τώρα για την Ελλάδα

DZ Bank: Αναβαθμίζει τις προβλέψεις για Ελλάδα – Δεν βλέπει πια μείωση του ΑΕΠ το 2023

Moody’s: Παγκόσμια πρωταθλήτρια στη μείωση χρέους η Ελλάδα – Οι προβλέψεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News