ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σούπερ μάρκετ: Μόνος κυρίαρχος ο Μασούτης σε Τήνο, Πάρο, Χίο

Σούπερ μάρκετ: Μόνος κυρίαρχος ο Μασούτης σε Τήνο, Πάρο, Χίο

Στον απόλυτο έλεγχο της Μασούτης πέρασε κομμάτι της εταιρείας ΣΥΝΚΑ Κρήτης Υπεραγορές ΑΕ, της κοινής εταιρείας που είχε συστήσει δηλαδή πριν από μερικούς μήνες η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα σούπερ μάρκετ με την αλυσίδα των Χανίων, τον ΣΥΝΚΑ. Ο κλάδος που μετά την απόσχιση από την ΣΥΝΚΑ Κρήτης Υπεραγορές ΑΕ περνά στη Μασούτης αφορά τη δραστηριότητα σε Τήνο, Πάρο και Χίο και όχι στις υπόλοιπες περιοχές που αφορούν στη δραστηριότητα σε Κρήτη, Δωδεκάνησα και Επτάνησα.

Η απόσχιση του κλάδου, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σχέδιο σύμβασης διάσπασης με απόσχιση και εισφορά κλάδου που συμφώνησαν οι δύο πλευρές, κρίθηκε σκόπιμη, καθώς αναμένεται ότι θα συνεισφέρει στην απλοποίηση της εταιρικής δομής της διασπώμενης εταιρείας (σ.σ. ΣΥΝΚΑ Κρήτης), μειώνοντας το λειτουργικό της κόστος, αλλά και στην ταυτόχρονη επίτευξη οικονομία κλίμακας μέσω της αποτελεσματικότερης διαχείρισης του συγκεκριμένου κλάδου δραστηριότητας από την Μασούτης.

Η αξία του κλάδου ο οποίος αποσχίζεται και εισφέρεται στη Μασούτης ανέρχεται σύμφωνα με την έκθεση αποτίμησης σε 2.658.992,31 ευρώ με το ενεργητικό που μεταβιβάζεται να περιλαμβάνει 2 οικόπεδα σε Τήνο και Χίο, τέσσερα αγροτεμάχια στην Τήνο, ένα κτίριο στην Τήνο, έπιπλα, λοιπό εξοπλισμό και εμπορεύματα. Η ΣΥΝΚΑ Κρήτης Υπεραγορές εισφέρει τον εν λόγω κλάδο στη Μασούτης με αντάλλαγμα μετοχές της τελευταίας με τη συμμετοχή της, βεβαίως, να είναι σχεδόν… συμβολική. Κι αυτό διότι μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, είναι πλέον μέτοχος του 0,0041% της Μασούτης.

Η διασπώμενη εταιρεία, δηλαδή η ΣΥΝΚΑ Κρήτης Υπεραγορές ΑΕ δεν λύεται, ούτε εκκαθαρίζεται, αλλά συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της αποκλειστικά με τα άλλα τμήματά της. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω εταιρεία συστάθηκε μετά τη συμφωνία τον Φεβρουάριο του 2022 μεταξύ της Μασούτης και του ΣΥΝΚΑ και σε αυτήν εισφέρθηκε ο κλάδος λιανικού και χονδρικού εμπορίου του      ΣΥΝΚΑ με τις δύο πλευρές να συμμετέχουν έκαστη με 50%.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News