ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrum: Βγάζει προς πώληση χαρτοφυλάκιο με κόκκινα δάνεια οινοποιείων

Intrum: Βγάζει προς πώληση χαρτοφυλάκιο με κόκκινα δάνεια οινοποιείων

Περίπου τριάντα μικρά οινοποιεία σε όλη τη χώρα, με συνολικές οφειλές 30-40 εκατ. ευρώ, θα αποτελέσουν την περίμετρο του νέου χαρτοφυλακίου δανείων που θα βγάλει προς πώληση ο όμιλος Intrum εντός των προσεχών ημερών.

Πρόκειται για επιχειρήσεις με γεωγραφική διασπορά σε όλη την χώρα, τα κόκκινα δάνεια των οποίων έχουν περιέλθει στην κυριότητα του σουηδικού ομίλου μέσω τιτλοποιήσεων και πωλήσεων δανείων. Η πλειοψηφία αυτών των δανείων έχει ρυθμιστεί αλλά απαιτούνται νέα κεφάλαια προκειμένου οι επιχειρήσεις αυτές να αναδιαρθρωθούν και να επιβιώσουν μέσω συγχωνεύσεων ή εξαγορών. Σύμφωνα με πηγές της Intrum η διαγωνιστική διαδικασία θα ανοίξει στα τέλη του χρόνου με στόχο την προσέλκυση επενδυτών που θέλουν να τοποθετηθούν στο χώρο του κρασιού.

Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο πακέτο επιχειρηματικών δανείων που δρομολογεί προς πώληση η Intrum μετά το χαρτοφυλάκιο Tethys που περιελάμβανε κόκκινα δάνεια ύψους 254 εκατ. ευρώ από 72 ξενοδοχεία. Το χαρτοφυλάκιο Tethys μεταβιβάστηκε στην κοινοπραξία SMERemediomCap (του Νίκου Καραμούζη) / Latonia Enterprises Company (του ομίλου Λασκαρίδη) και του ισραηλινού ξενοδοχειακού ομίλου Brown.

Στον σχεδιασμό του Ομίλου είναι επίσης η διάθεση ενός μεγάλου πακέτου δανείων ύψους έως και 1 δισ. ευρώ με οφειλές 100 περίπου επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων. Πρόκειται για εταιρείες από όλο το φάσμα της βιομηχανίας τροφίμων και το οποίο αναμένεται να βγει προς πώληση το β’ εξάμηνο του 2023.

Διαβάστε επίσης: 

Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε η πώληση του Project Light στην Hoist Finance

Στην EOS Group το χαρτοφυλάκιο «κόκκινων δανείων» Project Virgo

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News